Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2014 21:00

Galatasaray'dan Ahmet Çakar'a dava

Televizyon programında Galatasaraylı yöneticilere hitaben, "yazıklar olsun, yönetici değil yalaksın, şahsiyetsiz korkak idareciler" gibi sözler kullanan futbol yorumcusu Ahmet Çakar'a 20 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Galatasaray'dan Ahmet Çakar'a dava
galatasaray, ahmet çakar, dava,

Televizyon programında Galatasaraylı yöneticilere hitaben, "yazıklar olsun, yönetici değil yalaksın, şahsiyetsiz korkak idareciler" gibi sözler kullanan futbol yorumcusu Ahmet Çakar'a 20 bin liralık manevi tazminat davası açıldı. Mahkemeye başvuran Galatasaraylı yönetici Mehmet Karlı, davalı Ahmet Çakar'ın basın yoluyla kendisine ve diğer yöneticilere hakaret ettiğini öne sürdü. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Mahinur Dengiz aracılığıyla dava açan Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karlı'nın dilekçesinde, futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın 14 Mayıs 2014 günü bir televizyon kanalında "Derin Futbol" isimli programa katıldığı ifade edildi. Ahmet Çakar'ın program boyunca Galatasaray ve Galatasaraylı yöneticilere hakaretler içeren sözler sarf ettiğinin belirtildiği dilekçede, "Çakar yayın sırasında, "Yazıklar olsun Galatasaray yöneticilerine. Yüreğiniz yetmemiş, korkaksınız, efendi değilsiniz, şahsiyetsizsiniz. Yazıklar olsun size, sizi idareci seçen genel kurula yazıklar olsun. Yönetici değil yalaksın. Şahsiyetsiz, korkak idareciler Galatasaray geleneği mi?" gibi ifadelerle Galatasaraylı yöneticilere ağır ithamlarda bulundu" denildi.
"MÜVEKKİLİM SAYGIN BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİR"
Türkiye'de yayın yapan ulusal bir televizyon kanalında sarf ettiği bu sözler nedeniyle müvekkilinin kamuoyu önünde küçük düşürüldüğünü ve herkesin önünde davalı futbol yorumcusunun hakaretler ettiğini dava dilekçesinde anlatan avukat Mahinur Dengiz, "Kamuoyu önünde müvekkilimi aşağılama ve hakaret etmeye devam etmiştir. Müvekkilim son derece başarılı akademik bir kariyere sahiptir. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olan müvekkilim, gerek hukuk camiasında gerekse Galatasaray camiasında üst düzey saygınlığı bulunmaktadır. Davalı yorumcu, müvekkilimi tüm kamuoyu önünde küçük düşürmeyi hedefleyen, aşağılayıcı ve rencide etme amacı güden, eleştiri sınırlarını aşan, haber verme özgürlüğünün çok ötesinde ağır hakaret içeren ifadeleriyle zedelemiştir. Müvekkilimin kişilik haklarına ağır hakaretlerde bulunmuştur. Davalının bu hakaretleri nedeniyle 20 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...