Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2014 23:55

Beşiktaş, devler ligine veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, 0-0'ın rövanşında İngiliz ekibi Arsenal'a 1-0 yenilerek, devler ligine veda etti. Siyah-beyazlılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş, devler ligine veda etti
arsenal, şampiyonlar ligi, Beşiktaş,

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 0-0'ın rövanşında Emirates'te oynanan maçı ev sahibi Arsenal 1-0 kazandı.

Arsenal'in golünü 45+1'de Alexis Sanchez attı. Arsenal'in Fransız sağ beki Mathieu Debuchy ise 75. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Beşiktaş golü bulabilecek fırsatlar yakalasa da bir türlü aranılan gol bulunamadı ve sahadan üzüntüyle ayrıldı.

Arsenal yoluna UEFA Şampiyonlar Ligi'nde devam edecek, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında ülkemizi temsil edecek.

Arsenal - Beşiktaş: 1 - 0

Stat: Emirates

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Paulo Soares (Portekiz)

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Wilshere, Mesut Özil, Sanchez

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Hutchinson, Oğuzhan, Veli, Mustafa, Olcay, Demba Ba

Gol: Dk. 45 Sanchez (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 14 Debuchy (Arsenal), Dk. 23 Veli, Dk. 32 Oğuzhan (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 75 Debuchy

MAÇTAN DAKİKALAR

19. dakikada orta sahadan İsmail'in attığı uzun topa Demba Ba hareketlendi ancak kaleci Szczesny zamanında çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Monreal, Beşiktaş ceza alanının sol çaprazından kaleyi yokladı, topzkale direğinin üstünden auta çıktı.

38. dakikada Wilshere ile ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Motta, penaltı bekledi ancak Portekizli hakem oyunu devam ettirdi.

43. dakikada hızlı gelişen Arsenal atağında Wilshere'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Sanchez, topu kontrol edemeyince evsahibi ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.

45. dakikada Wilshere ile Mesut'un verkaçında top ceza alanındaki Sanchez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...