Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2014 17:55

Olimpiyat Stadı bakıma alınıyor

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Asteras Tripolis ile oynadığı maç sonrası Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemini tartışma konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da desteğiyle stat zemini bakıma alınacak.

Olimpiyat Stadı bakıma alınıyor
olimpiyat stadı, beşiktaş, bakım,

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Asteras Tripolis  ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçın ardından siyah beyazlı takımın kaybettiği iki puan kadar, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini de tartışma konusu oldu.

Zeminin bozuk olması nedeniyle iki takım da karşılaşmada sıkıntı yaşarken, maç öncesi UEFA yetkilileri iyi durumda olmayan zemin nedeniyle maçı ertelemeyi düşünmüşlerdi. Müsabakaya az bir süre kalan hakem Miroslav Zelinka son kontrollerini yapmış ve ertelemeye gerek olmadığına kararını vermişti.

Olimpiyat Stadı zeminin karşılaşmanın ertelenmesi durumuna gelecek kadar bozulmasının birinci nedeni, geçen sezon stattaki yoğun maç trafiği oldu. 2013-2014 sezonun da Olimpiyat Stadı’nda toplam 39 resmi müsabaka gerçekleşti. Beşiktaş-Asteras mücadelesi öncesi 26 saat aralıksız yağan yağmur da zemini etkileyen önemli faktörler arasında yer aldı.

Karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaşanan olumsuzluk nedeniyle konu ile ilgili rapor istediği öğrenilirken, geçen sezon yaşanan maç trafiği ve hava şartlarının elverişsizliği rapora konu oldu.

Bu sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamaya devam edecek Beşiktaş için olumlu haber ise stat zeminini bakıma alınacak olması oldu. Siyah beyazlı takımın ligin 4. haftasında 27 Eylül tarihinde Eskişehirspor ile yapacağı karşılaşma sonrası stat zemini geniş kapsamlı bakıma alınacak. Bu dönemde milli maçlar nedeniyle lige verilecek ara ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki karşılaşmaların deplasmanda oynanacak olması 22 günlük bir boşluk oluşturacak. Bu sürede yapılacak bakımın ardından Siyah Beyazlı takım ligin 6. haftasında 19 Ekim tarihinde Sivasspor ile yapacağı maçı yenilenmiş zeminde gerçekleştirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...