Tgrt Haber
26 Ekim 2014 07:50

Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulu tamamlanırken, 98. dönem başkanlığına seçilen isim Duygun Yarsuvat oldu

Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu
galatsaray, duygun yarsuvat, yeni başkan,

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulu tamamlanırken, 98. dönem başkanlığına seçilen isim Duygun Yarsuvat oldu.Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 12 saat süren genel kurulda Duygun Yarsuvat, üyelerden 1777 oy alırken, bir diğer aday Alp Yalman ise 1566 oyda kaldı.Kulübün tarihindeki 18. olağanüstü genel kurulda Alp Yalman ile seçim yarışına giren Duygun Yarsuvat, Ünal Aysal'dan koltuğu devralacak isim olarak belirlenirken, kulübün 35. başkanı unvanını da kazandı.
Yarsuvat'ın listesinde denetim kurulu yedek üyesi olarak gösterilen ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı olan İlkan Koyuncu'nun ise daha önce açıkladığı üzere istifa etmesi bekleniyor.
77 yaşında başkanlık koltuğunda
Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri durumunda bulunan Duygun Yarsuvat, 77 yaşında kulüp başkanlığı görevini üstlendi.Sarı-kırmızılı kulübü 2015 yılı mayıs ayında yeniden seçimli genel kurula götürme ve yeni isimlere bu süreçte hazırlık imkanı verme vaadinde bulunan Yarsuvat, bir geçiş dönemi yönetimi olarak görev yapacak.Galatasaray Lisesi mezunu olan ve üniversite eğitimini İstanbul Hukuk Fakültesi'nde alan Duygun Yarsuvat, akademik kimliğiyle ön planda olan ve Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri durumunda. Galatasaray Üniversitesi'nin 2004-2008 yılları arası rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun da 1998-2002 yılları arasında başkanlığını yürüttü.Türk Ceza Hukuku Derneği’nin kurucu üyesi, Uluslararası Ceza Hukuku Derneği’nin ise yönetim kurulu üyesi olan Yarsuvat, halen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders vermekte.
Yarsuvat'ın yönetimi
Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Duygun Yarsuvat'ın yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurulu kadroları ise şöyle:Yönetim kurulu:(Asil) Hamdi Yasaman, Dursun Aydın Özbek, Mehmet İpekdokuyan, Abdurrahim Albayrak, Mehmet Can Topsakal, Cem Kınay, İsmail Sarıkaya, Mete İkiz, Ahmet Tunç Akan, Ebru Köksal.
(Yedek) Ceyda Gürcan, H. Murat Atay, H. Ural Aküzüm, Ali Yüce, S. Arda Üçer.
Denetim kurulu:
(Asil) Cengiz Ergani, Asena Yılmazkaya, Kerem S. Ergün.
(Yedek) Can Özatay, Cevat Genç, İlkan Koyuncu.
Sicil kurulu:
(Asil) Serdar Eder, Çetin Öztürk, Gürkan Eliçin, Giray Güngör, Mesut Karaarslan, Ali Tüzmen, A.Esat Tansev.
(Yedek) Deniz Gün Enön, Nihal Özfırat, Ö.Faruk Dak.
Disiplin kurulu:
(Asil) Oğuz Evrenos, Okan Tekinşen, Cemal Burnaz, Alparslan Karagülle, Celal Emon, Can Baydarol, Kunter Akyürek.
(Yedek) Hakan Gençer, Derya Göbelek, Hamdi Barıştıran, Aytuğ Sakallıoğlu, Hakan Ünsaler.
Yarsuvat alkışlarla salona girdi
Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat, "Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı hedefliyorum ve istiyorum" dedi.
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen ve kulübün eski başkanlarından Alp Yalman ile girdiği seçim yarışını kazanan Yarsuvat, sonuçların açıklanmasının ardından listesinde bulunan isimlerle büyük sevinç yaşadı ve tebrikleri kabul etti.Alkışlar arasında kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan Yarsuvat, seçimin demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, " Galatasaray camiasında, bu bir seçimdir. Esasında birbirimizden hiçbir farkımız yoktur. Çünkü biz Galatasaraylıyız.Alp Yalman kardeşim kazansaydı ben ona yardımcı olacaktım, ben kazandım eminim o da bana yardımcı olacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Biz kardeşliği, insana sevgiyi ortaya koymak için bir araya geldik. Galatasaraylılar böyle bir yetiştirme tarzına sahip. Biz, insanı sevdiğimiz ve değer verdiğimiz için diğerlerinden farklıyız" ifadelerini kullandı. Yarsuvat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Galatasaray Kulübü üyelerinin kendilerini önemli bir göreve layık gördüğünü vurgulayarak, "Zor bir görev olduğunu biliyoruz. Her şeyi halletmeye çalışacağız. İyi ve rekabetçi bir seçim oldu. Beni mutlu eden de budur. Bunun dışında yarından itibaren kolları sıvayıp, Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu. Seçime katılım oranından memnuniyetini ifade eden Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın dördüncü yıldız hedefiyle ilgili olarak, "Sadece ben başkan olduğum için değil, kim başkan olursa olsun Galatasaray'ın menfaati ve başarısı için dördüncü yıldızı isteyecektir. Ben de dördüncü yıldızı istiyorum" dedi.Sarı-kırmızılı takımın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli'nin görevine devam etmesi görüşünde olduğunu kaydeden Yarsuvat, "Futbolla meşgul olacak arkadaşlarımızın verdiği raporlar çerçevesinde davranacağız ama benim görüşüm Prandelli'nin gitmesi yönünde değil" değerlendirmesinde bulundu.Yarsuvat, Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig'de yarın İstanbul Başakşehir ile yapacağı maça gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine, Passolig'inin olmadığını ifade etti.Albayrak: "Güzel bir seçim oldu"
Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulunda yer alan Abdurrahim Albayrak, genel kurul sorası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok güzel bir seçim olduğunu söyledi.
"Alp Yalman başkanım da kazansaydı, biz yine onun yanında olacaktık. Biz kazandık ve diğer listedeki arkadaşların bize yardımcı olacağına inanıyorum" diyen Albayrak, "Herkes burada Galatasaray'a hizmet için var. Böyle sıkışık bir dönemde Galatasaray'a sahip çıktılar. Birlik ve beraberliğin ne olduğunu herkese gösterdiler" diye konuştu.
Galatasaraylı futbolcuların kendisiyle ilgili mesajları olduğunun aktarılması üzerine Albayrak, şunları söyledi:
"Biraz önce yine aradılar. Onların hepsini seviyorum. En kısa zamanda beraber olacağız. Florya'da çorbayı beraber içeceğiz. Beraber çalışacağız. Yarın maça gideceğim. Ama Florya'ya gitmeyeceğim. Böyle bir şey yaparsam, eski yönetime ve başkana saygısızlık olur. Ancak Ünal Aysal başkanım arar da böyle bir görevlendirme yaparsa, yine yanlarında olurum. Futbolcuları her dakika arıyorum, onlar da beni arıyorlar. Onlar benim kardeşim, evladım. Onlarla bir an önce buluşmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum. Onlar beni özledi, ben de onları özledim."
Futbol Şubesi, Albayrak ve Ali Dürüst'e emanet
Galatasaray'da yeni seçilen yönetimle birlikte, futbol şubesinden yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ile eski ikinci başkan Ali Dürüst sorumlu olacak.
Duygun Yarsuvat'ın başkanlığını yaptığı yönetimin etkili isimlerinden Albayrak, daha önce Ünal Aysal yönetiminde birlikte çalıştığı Ali Dürüst ile futbol şubesinin başında bulunacak.
Yarsuvat 7 ay için görevde
Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Duygun Yarsuvat, bu görevini 7 ay süreyle üstlenecek.

 

Seçim öncesi konuşmalarında, Galatasaray Kulübü'nün tüzüğü gereği seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısında yapılması gerektiğini, kendisinin de 2015 yılı mayıs ayında yeniden seçime gideceğini sık sık dile getiren Yarsuvat, bir geçiş dönemi yönetimi görevi üstlenecek.

 

Yarsuvat, 2015 yılı mayıs ayındaki seçimde yeniden aday olmayacağını, bu süre içinde başkanlığı düşünen kişilerin hazırlık yapması gerektiğini ifade etmişti.

 

15 sandığın 10'unda Yarsuvat

 

Genel kurulda oy kullanılan 15 sandığın 10'unda Duygun Yarsuvat birinci çıktı.

 

Seçimde rakibine 211 oy fark atan Yarsuvat, yalnızca 5. (beyaz listelerle birlikte 131/119)  ve 13. sandıklarda (beyaz listelerle birlikte 102/101) rakibine geçildi.

 

Ayrıca adaylar, beyaz liste oylarıyla birlikte 11. ve 12. sandıklada 118'er, 14. sandıklarda ise 120'şer oy alarak üyelerin eşit oranında tercihi oldular.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yarsuvat'ı tebrik etti

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Spor Kulubü Başkanlığına seçilen Duygun Yarsuvat'ı tebrik etti. 

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Yarsuvat'a bir tebrik telgrafı gönderdi. 

 

TBMM Başkanı Cemi Çiçek Yarsuvat'ı kutladı

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Galatasaray Spor Kulubü Başkanlığına seçilen Duygun Yarsuvat'ı kutladı. 

 

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göre Çiçek, Yarsuvat'a bir kutlama telgrafı göndererek başarılı bir çalışma dönemi diledi.

 

Sonuçlar

 

Galatasaray Kulübü'nün kongresinde sandıklara göre kullanılan oylar ve dağılım şu şekilde oldu:

 

 Sandık Kullanılan Oy Duygun Yarsuvat Alp Yalman Geçersiz oy  

    1      186         97       86       - 

    2      232       118     108       3 

    3      255         156       92       3

    4      229         113      109       2

    5      250       117      130       - 

    6      215       114       91       6 

    7      219       118       96       1 

    8        201       107       91       3

    9     195       110       77       5

  10     201       103       95       2 

  11     238       113       116       2 

  12     236       118       117       - 

  13     210         99       101       7 

  14     240       119       117         -

  15     271       150       116       1 

Beyaz Liste                 25        24       - 

 TOPLAM    3378         1777       1566        35  

 

 

 

 Kulübün 35. başkanı

 

 

 

Duygun Yarsuvat'ın 35. başkanı olmaya hak kazandığı sarı-kırmızılı kulüpte, bugüne kadar görev alan başkanlar ve dönemleri şu şekilde:

 

 

 

        DÖNEM         

 

        BAŞKAN       

 

   1905-18, 1925   

 

   Ali Sami Yen   

 

   1919-22, 1934   

 

   Refik Cevdet Kalpakçıoğlu   

 

   1922-24, 1950-52   

 

   Yusuf Ziya Öniş   

 

   1925   

 

   Ali Haydar Şekip   

 

   1926   

 

   Ahmet Robenson   

 

   1927   

 

   Adnan İbrahim Pirioğlu   

 

   1928-29   

 

   Necmettin Sadak   

 

   1929-30   

 

   Abidin Daver   

 

   1930-31, 1933

 

   Ahmet Kara   

 

   1931-32

 

   Tahir Kevkep   

 

   1932-33, 1933-34

 

   Ali Haydar Barşal   

 

   1933   

 

   Fethi İsfendiyaroğlu   

 

   1934-36

 

   Ethem Menemencioğlu   

 

   1936-37     

 

   Saim Gogen   

 

   1937-39, 1944   

 

   Sedat Ziya Kantoğlu   

 

   1939   

 

   Nizan Nuri   

 

   1939   

 

   Adnan Akıska   

 

   1940-42   

 

   Tevfik Ali Çınar   

 

   1942-43   

 

   Osman Dardağan   

 

   1944-46   

 

   Muslihittin Peykoğlu   

 

   1946-50, 1965-68

 

   Suphi Batur   

 

   1953, 1962-64   

 

   Ulvi Yenal   

 

   1954-56, 1960-62   

 

    Refik Selimoğlu   

 

   1957-59

 

   Sadık Giz   

 

   1969-73, 1975-79   

 

   Selahattin Beyazıt   

 

   1973-75   

 

   Prof. Dr. Mustafa Pekin   

 

   1979-84, 1984-86   

 

   Prof. Dr. Ali Uras   

 

   1986-88, 1988-90   

 

    Dr. Ali Tanrıyar   

 

   1990-92, 1992-96   

 

   Alp Yalman   

 

   1996-2001

 

   Faruk Süren   

 

   2001-2002   

 

   Mehmet Cansun   

 

   2002-2008   

 

   Özhan Canaydın

 

   2008-2011     

 

   Adnan Polat  

 

   2011-2014

 

   Ünal Aysal   

 

          2014-...          Duygun Yarsuvat 

 

 

Yarsuvat, başkanlığını Galatasaraylılar Derneği'nde kutladı

 

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat, Galatasaraylılar Derneği'nde kutlamaya katıldı.

 

Yarsuvat, Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrenin ardından Levent'teki Galatasaraylılar Derneği'ne geldi.

 

Geçmiş seçimlerde de olduğu üzere, yeni başkanın derneğe gelerek kutlama yemeğine katılması geleneğini devam ettiren Yarsuvat'ın keyifli olduğu görüldü.

 

Dernek üyeleriyle yemek yiyen ve tebrikleri kabul eden Yarsuvat, kendisiyle fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

 

Yemeğin ilk bölümünü takip eden basın mensupları, daha sonra salondan çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...