Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2014 10:17

UEFA müfettişinden şike açıklaması

F.Bahçe ve Trabzonspor'un UEFA'ya birbirlerini şikayet ettikleri dava için görevlendirilen İsviçreli müfettiş Jean- Samuel Leuba'nın raporu ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.

UEFA müfettişinden şike açıklaması
uefa,şike,açıklama,şampiyon,fenerbahçe,trabzonspor,

Geçtiğimiz hafta basında raporun ayrıntılarının yer aldığı haberler çıktı. Haberde raporun içeriği ile ilgili özetle şu bilgiler yer aldığı öne sürülmüştü: Trabzonspor, şike dosyasında gereğini yapmadığı gerekçesiyle TFF'yi UEFA'ya şikayet etmiş, federasyon kararına müdahale edilmesini, Fenerbahçe'nin küme düşürülmesini, yöneticilerinin cezalandırılmasını, Trabzonspor'un 2010-2011 şampiyonu olarak ilan edilmesini istemişti. Ayrıca maddi zararın tazmin edilmesi de talep edilmişti. Müfettiş Leuba, UEFA'ya gönderdiği raporda, 2010-11 sezonundaki UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin ve mevcut yönetmeliğin altını çizdi. Raporda en çarpıcı nokta Trabzonspor'un üç yıldır ısrarla talep ettiği şampiyonluk kupası ile ilgili bölüm. Leuba bu talebin kesinlikle mümkün olmadığını belirtiyor. Müfettiş; Trabzonspor'un, UEFA'nın Türkiye Ligi'ne müdahale etmesi yönündeki talebini "UEFA'nın yargı yetkisi dışında" buldu. Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi gerektiği talebi için "Kabul edilemez" dedi. 2010-11 sezonu şampiyonluk kupası talebi için de "Kesinlikle mümkün değil" diye görüş belirtti.
KARAR 11 ARALIK'TA
Fotomaç, İsviçre'de yaşayan Urs Schell aracılığıyla müfettiş Leuba'ya ulaştı. Lozan'da Galerie St-François adresinde avukatlık ofisi leuba-avocats@vtxnet.ch mail adresinden randevu alıp kendisini aradığımız Leuba, Türkiye'de kendi adıyla yapılan haberler karşısında şaşkına döndü. İşte Leuba'nın sözleri: "Disiplin Kurulu için hazırladığım rapora ulaşma yetkisi sadece UEFA Disiplin Kurulu Başkanı aracılığıyla üyelere aittir. Hali hazırda dosyayı tamamlamadığım için Disiplin Kurulu'na sunduğum bir dosya da yok. Bu arada ben sadece taraflardan birisinin durumu hakkında teftiş yetkisi aldım. Hukuki olarak da iki dosyaya birden bakmam söz konusu değil. Benim hazırlamadığım bir dosya için yapılan haberlerin öngörü olduğunu varsayıyorum. Dosyamı hazırlayıp, sunmuş olsaydım ve bu haberler çıkmış olsaydı, başkanı ve üyeleri kendi disiplin kurullarına şikayet etmem gerekirdi." Bu arada UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu dava konusundaki kararını 11 Aralık'ta verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...