Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2014 18:44

Ergin Ataman'dan transfer müjdesi

Peş peşe yaşanan şanssızlıklara rağmen THY Avrupa Ligi'nde TOP16'ya kalmayı başaran Galatasaray Liv Hospital'ın koçu Ergin Ataman, bir hafta içinde iki transfer yapacaklarını açıkladı. Takımdan ayrılan oyuncuları değerlendiren Ataman, "Furkan, hedefi için gitti. Diğerleri ise kaçtı" dedi.

Ergin Ataman'dan transfer müjdesi
ergin ataman, transfer, galatasaray liv hospital,

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, gündemdeki konuları GS TV ekranlarında değerlendirdi. TOP 16'nın motivasyonunu yeniden sağladığını belirten Ataman, "Top 16'ya kaldıktan sonra ayrı bir motivasyon geldi, adeta yeniden motive olduk. Şimdi birlik olma zamanı" ifadelerini kullandı. Hiçbir zaman vazgeçmediklerini belirten tecrübeli antrenör, "İyi takımımız olduğunu düşünüyorum, 8 oyuncumuz var ama hepsi kaliteli. 2 takviye yapacağız. TOP 8 için %100 eminim. 2-3 gündür ben de çok mutluyum, yeniden motive oldum. Son ana kadar vazgeçmedik ve müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Kaçıp giden oyuncularımız, sakatlıklar, aksilikler bütün bu şartlar bizi Euroleague'in dışına itiyor gibiydi. Benim hayat felsefem; Var olduğumuz sürece iddialıyız. Valencia, Neptunas'ı yenecekti bu kısımdan emindim yani top bizdeydi. Yardımcılarım Olympiakos ile ilgili bir rapor hazırladı ne tür sıkıntılarının olduğunu biliyorduk. Bir ara 11 sayı öne geçtik orda tamam artık kazanıyoruz dedim. Hiç bir zaman son nokta olmadan vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçmedik ve galip gelerek Top 16'ya kaldık" şeklinde konuştu.

"GORDON VE HAMILTON'U TEKLİF ETTİLER"

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Ataman, henüz bir isim netleştiremediğini ve 2 gündür bu konu yüzünden uyuyamadığını belirterek, "Yarın isimlerde karar kılacağız Yönetime söyleyeceğiz bir çalışma içinde Perşembe günü 2 transferi İstanbul'a getirebiliriz. Takıma kimi transfer edeceğiz ben bile bilmiyorum İnanın geceleri uyuyamıyorum. Gordon ve Hamilton bize teklif edildi. asistanlarım ile henüz isimleri belirleyemedik. Önceliğimiz acil olarak uzun transferi. Şu anda gönül rahatlığıyla şu oyuncunun peşinden gidelim dediğim bir kişi yok. Önümüzde transfer için 1 haftalık bir süreç var. Amerika'dan oyuncu getirmek zaten 2-3 günümüzü alıyor. Öncelliğimiz uzun olucak. Sonrasında 2 numaralı pozisyona transfer yapacağız." ifadelerini kullandı.

"BANA ŞANSLI DİYORLAR AMA BU YIL ŞANSIM YAVER GİTMEDİ"

Yaşanan madddi sorunlar nedeniyle takımdan ayrılan isimlere de değinen Ergin Ataman, "Başka takımlar da ödemeyi geciktiriyor ama bizim oyuncularımız G.Saray'a güveniyor parasını alacağını biliyor. Geçen sene de 2-3 ay gecikmeli ödeme yapıyorduk. Furkan'ın gitmesiyle gitmek isteyenler kaçtılar. Bazı oyuncular hukuksal hakkını kullanıp takımdan kaçtılar. Zaten Jawai, Aradori ve Vougioukas'tan verim alamıyorduk. Jawai ve Vougioukas'ta hata yaptım, bana şanslı diyorlar ama bu yıl maalesef şansım yaver gitmedi" dedi.

"FURKAN, HEDEFİ İÇİN GİTTİ, DİĞERLERİ İSE KAÇTI"

Takımda sorunların atlatılmaya başlandığını ifade eden Ataman, "Şu an oyuncularımız ile ilgi bir sorun yok bu hafta ödemeler yapıldı. Cem Kınay soyunma odasına geldi psikolojik destek verdik. Furkan, hedefi için gitti. Diğerleri kaçtı. Şu an takımımızdaki hiçbir oyuncum ayrılmak istemiyor. Kadrodaki 8 oyuncumuz da takımda kalmak istiyor" dedi.

"MARJANOVIC DURURKEN FURKAN ALINIR MI?"

Furkan'ın gidişinden dolayı NBA socutlarına sitem eden tecrübeli çalıştırıcı, "Marjanovic gibi adam dururken geldiler bizden Furkan Aldemir'i aldılar. NBA scoutlarına sevgilerimi yolluyorum!" ifadelerini kullandı.

"REAL VE BARÇA DIŞINDAKİ TAKIMLARI GÖZÜME KESTİRDİM"

TOP 16 grubunu değerlendiren Ataman, "Real Madrid ve Barcelona dışındaki takımları gözüme kestirdim diyebiliriz. Panathinaikos bir ekol ancak yenilmeyecek bir takım değil. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans gösteriyorlar. Alba Berlin mücadeleci, iyi bir takım ama Malaga'ya göre Alba Berlin'in gelmesine sevindim. Zalgiris Kaunas'ı biz yenebilecek güçteyiz. Grupta en azından Kaunas'ı altımıza almak istiyoruz. Real Madrid çok iyi bir takım. Geçen sene favoriydi. Bu sene şampiyon olmak istiyorlar. İstanbul'da belki yenebiliriz. Maccabi'yi TOP8 için bu yıl gözüme kestirdim diyebilirim. Geçen sene Barcelona elimizden kaçtı, özellikle İstanbul'da... Fakat bu sene onları İstanbul'da yeneceğiz. Barcelona ve Real Madrid bizim grubun bence favorileri." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten tecrübeli koç, "Taraftarımız ve sponsorlarımızın mutlaka destek olmaları gerekiyor. Euroleague'de iddialı olmak istiyorsak destek şart. Her şartta Galatasaray'da çalışmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...