Tgrt Haber
27 Aralık 2014 18:03

Adnan Polat hukuk savaşını kazandı

Galatasaray'da yen bir hukuki süreç başladı. 2011 yılı Mart yılında yapılan Genel Kurulda idari yönden ibra edilmeyen Adnan Polat, verilen hukuk mücadelesini kazandı.

Adnan Polat hukuk savaşını kazandı
galatasaray, adnan polat, hukuk savaşı,

Son olarak Yargıtay'a giden davada, Yargıtay'ın konuya bakan 46 Hakimi Adnan Polat yönetiminin mali yönden ibra edilip, idari yönden ibra edilmemesine karşı açılan davayı haklı bularak, idari ibrasızlıkta son noktayı koydu. Açılan davalarla ilgili olarak "İdari yönden ibra kararının iptal edilerek, yönetimin ibra edilmiş sayılacağına" dahil kararların kesinleşeceği, kararların kesinleşmesi üzerine de; "27.03.2011 tarihli idari yönden ibra edilmeme kararının ortadan kalkacağı ve yönetim kurulu başkanı ve üyelerini idari yönden ibra edilmiş sayılmalarına" söz konusu olduğu belirtildi. Bilindiği gibi 2011 Mart ayında yapılan oylamada Adnan Polat yönetiminin ibra edilmemesi üzerine Genel Kurul kararının iptali için Adnan Polat'a desteği ile bilinen Galatasaray Spor Kulübü üyelerinden Samim Yıldırım Baki, konuya ilişkin davayı açmış ve yaklaşık 3 yıldır Adnan Polat'ın idari ibrasızlık kararına karşın hukuk mücadelesi vermişti. İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi Hukuk Genel Kurulu daha önce direndiği Yargıtay'ın 'bozma' kararına bu kez uyarak, Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat hakkındaki 'idari ibrasızlık' kararını iptal etti. Böylelikle konu hukuken Polat'ın zaferiyle sonuçlanmış oldu.

Ünal Aysal yönetiminde, Samim Yıldırım Baki'nin açtığı davaya karşın iptal davası açmıştı. Son olarak Yargıtay'a kadar gelen davada Polat yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin hukuksuzluk olduğu kesinleşmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...