Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2014 22:14

Ergin Ataman'dan Galatasaray'a transfer müjdesi

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Darüşşafaka Doğuş karşısında çok değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ergin Ataman'dan Galatasaray'a transfer müjdesi
Galatasaray,engin ataman, galatasaray liv hospital,

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, 79-77 galip tamamladıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok iyi bir takımı yendiklerini belirterek, "Bizim açımızdan çok değerli bir galibiyet. Darüşşafaka Doğuş bana göre Türkiye liginin şampiyonluk adaylardan bir tanesi ve ligin en istikrarlı basketbol oynayan takımı" dedi. Son dönemde birçok problemle uğraştıklarına dikkati çeken Ataman, "Takımın dengesinde bir bozulma oldu. 7-8 kişiyle maçlar oynadık. Avrupa'da kazanırken, ligde çok kritik maçlar kaybettik. Bu maç genelde bizim üstünlüğümüzde gitti. Karşılaşma başa baş olduğunda onlar daha kritik toplarda hata yaptı. Tabii ikinci yarıda Micov'un çok üst düzey bir performansı var. Ribaundlarda da bugün ciddi anlamda bir üstünlük sağladık. Bizim açımızdan değerli bir galibiyet. İnşallah bu galibiyetle ligde yeniden yukarılara doğru çıkmaya başlarız. Salı günü de THY Avrupa Ligi'ndeki maratonumuz başlayacak. Onun öncesinde moral bulmuş olduk" değerlendirmesinde bulundu.
Darüşşafaka Doğuş karşısında 4 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalmayla oynayan Sinan Güler'in performansıyla ilgili bir soru üzerine Ataman, "Sinan'ın geçen yılki play-off maçlarından itibaren bir çıkışı var. Milli Takım'la Dünya Kupası'nda da müthiş bir turnuva oynadı. Bu sezon da bizim takımımızın en önemli parçalarından bir tanesi. Bize çok sayıda maç kazandırdı. Sistemin içinde çok önemli bir rol oynuyor. Bugün de ikinci devre çok ciddi anlamda katkı verdi" ifadelerini kullandı.
Ataman, Galatasaray Liv Hospital formasıyla ilk maçına çıkan yeni transfer Aleks Maric'i de değerlendirerek, "Maric bizim takımda olmayan tarzda bir oyuncu. Özellikle THY Avrupa Ligi'nde çok geniş uzunlara karşı onu kullanacağız. Çok fazla katkı beklemiyoruz ama görevini yapabilecek tecrübede. Maric'in bize tecrübesiyle katkı vermesini umut ediyorum" şeklinde konuştu.  
ATAMAN'DAN TRANSFER MÜJDESİ
Takımda bir forvet oyuncusuna daha ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ataman, "Çok uzun bir maraton oynayacağız. Fransa Milli Takımı'nın oyuncusu Mickael Gelabale ve Uşak Sportif'ten Justin Carter için yönetim temasta. Bu akşam sonuç alacağımızı umuyorum. Çok büyük bir aksilik olmazsa bu iki oyuncudan bir tanesinin lisansını pazartesi gününe yetiştiririz. Bu oyuncuyu sadece THY Avrupa Ligi'nde kullanacağız" diye konuştu.
Sarı-kırmızılı basketbolcu Sinan Güler ise zorlu dönemde güzel bir galibiyet aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:    
"Bu sezon en zorlandığımız konu deplasmanda maç kazanmaktı. Ligde en iyi galibiyet sayısına sahip takımlardan birini deplasmanda yenmek, zorlu bir dönemde moral kazanmamız açısından iyi oldu. Maç boyunca da çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. İlk periyottaki mükemmele yakın oyunumuzu devam ettirseydik, maç daha farklı bitebilirdi. Dinlenmek için çok da vaktimiz olmadan THY Avrupa Ligi maratonunu başlatıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...