Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2015 11:59

İşte Galatasaray'ın yeni santrforu

Galatasaray'ın uzunca bir süredir peşinde olduğu Bursasporlu Fernandao ile prensip anlaşmasına vardığı ileri sürüldü.

İşte Galatasaray'ın yeni santrforu
galatasaray, bursaspor, fernandao,

 Ara transfer döneminde hedeflerine ulaşamayan Galatasaray'ın, büyük bombayı sezon sonunda patlatacağı iddia edildi. Sarı-Kırmızılı ekibin göz koyduğu ancak transferi için Bursaspor'a resmi teklif yapmadığı Jose Fernandao için bonservisini elinde bulunduran Atletico Paranaense ile görüştüğü ortaya çıktı. Cim Bom'un, Brezilya kulübüyle sezon sonunda pazarlık masasına oturmak için sözleştiği ifade ediliyor. Galatasaray'ın, Paranaense ile anlaştıktan sonra daha önce aracılar vasıtasıyla haber gönderilen Fernandao'ya da resmi teklifini yapacağı bildirildi.
Brezilya'ya ilk sefer
Cim Bom'un bu transferde elinde birçok koz bulunuyor. Brezilyalı yıldızın bonservisini satın alma opsiyonu Bursaspor'da. Ancak rakam 5 milyon Euro. Ara transfer döneminde yıldızlarını satmama kararı alan Yeşil-Beyazlılar'ın, sezon bitiminde bu miktarı ödemesine imkansız gözüyle bakılıyor. UEFA'nın mali kriterleri nedeniyle zor günler geçiren Bursa, Fernandao'nun bonservisini alamadığı takdirde dizginler Cim Bom'un eline geçiyor. Geçtiğimiz günlerde idari menacer Cenk Ergün'ü Brezilya'ya gönderip, Paranaense ile ilk görüşmeyi yaptırdığı iddia edilen Sarı-Kırmızılı cephenin, Fernandao'yu da ikna etmesi çok zor değil gibi.
Kulüp kanalına çıkmıyor
Sarı-Kırmızılı ekibin, sezon bitiminde Pandev'le yollarını ayırıp, 2.3 milyon Euro'luk külfetten kurtulması da bir başka artısı. Bursa'da 1.2 milyon Euro kazanan Fernandao'ya sezon başına 2 milyon Euro'luk bir teklif yapılması muhtemel. Ayrıca sahadaki başarılı performansına rağmen, saha dışında yaşadıkları nedeniyle Fernandao'nun Bursa'da huzursuz olduğu dedikodusu var. Ailesinin pasaport kontrolünde yaşadığı sıkıntı esnasında kulüp görevlilerinin kendisine yardımcı olmaması, Sambacı'nın büyük tepki vermesine oldu. Fernandao'nun bu nedenle kulüp kanalına bile çıkmadığı ifade ediliyor.
Rekor peşinde koşuyor
Maçlarda ve idmanlarda profesyonelce davranan 28 yaşındaki Brezilyalı yıldızın, gol krallığı hedefinde olduğu bu nedenle sorun çıkartmadan sezon sonuna kadar Bursaspor formasını giymeyi amaçladığı konuşuluyor. Spor Toto Süper Lig'in şartlarından memnun olan Fernandao'nun, kariyer rekorunu kırmak amacında olduğu da biliniyor. Bu sezona dek kariyerinin en parlak sezonunu Bahia'da yaşayan Brezilyalı hücumcu sezonu toplam 18 golle kapatmıştı. Şu an Süper Lig'de 11 golle krallık yarışının iddialı isimlerinden olan Fernandao, kalan 17 haftada 8 gol daha attığı takdirde kariyer rekorunu da kırmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...