Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2015 18:09

Rıza Kayaalp, Avrupa Oyunları’nda altın istiyor

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, bu yıl ilk kez Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak, olimpiyat vizesini almak istediğini söyledi.

Rıza Kayaalp, Avrupa Oyunları’nda altın istiyor
rıza kayaalp,

Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-22 Şubat tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Grekoromen Güreş Dünya Kupası’nın 2015 yılının ilk büyük turnuvası olduğunu ifade etti. Dünya Kupası’na önemli takımların katıldığını ve Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın 4’üncü olduğunu belirten Kayaalp, "Bu turnuva benim için çok önemliydi. Bireysel olarak tüm rakiplerimi yendim. Ermeni, Rus, Macar ve İranlı rakiplerimi sayı farklarıyla yenerek, müsabakayı tamamladım" dedi. Kayaalp, Dünya Kupası performansının iyi olduğunu ve rakiplerine gözdağı verdiğini vurgulayarak, "Bu yıl kendimi çok iyi hissediyorum. Dünya Kupası’ndaki rakiplerim çok iyiydi ve ben hepsine karşı çok rahat galip geldim. Güzel bir performansla sezona başladım. Sırada Avrupa Oyunları ve Dünya Şampiyonası var. Önümüzdeki turnuvalar için Dünya Kupası’nda rakiplerime gözdağı vermem çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

"Hedefim olimpiyat şampiyonluğu"

Her sporcunun olimpiyatlarda altın madalyayı hayal ettiğini dile getiren Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları’nda bronz madalya kazandığını, şu anki performansını koruması halinde olimpiyatlarda altın madalya alacağına inandığını kaydetti.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları’nın da kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Kayaalp, şöyle devam etti:
"Avrupa Oyunları bu yıl ilk kez düzenleniyor. Bu şampiyona olimpiyat benzeri bir şampiyona. Her branştan sporcular Avrupa Oyunları’na katılacak. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek. İlk Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanarak olimpiyat vizesini almak istiyorum. Daha sonra dünya şampiyonası var. Burada da rakiplerime gözdağı vermek istiyorum. İki senedir dünya şampiyonasında final müsabakalarında kaybediyorum. İnşallah bu sene şansızlığımı kıracağım. Her iki organizasyonda da İstiklal Marşımızı okutup ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek için çalışacağım."

"Yozgat’ın havası performansımı artırıyor"

Kamp aralarında ve her fırsatta memleketi Yozgat’a geldiğini ifade eden Kayaalp, "Kamp aralarında Yozgat’a gelerek ailemi ziyaret ediyorum. Yozgat’ın, Ankara ve İstanbul’a göre havası çok daha güzel. Yozgat’ın havası performansımı artırıyor, kendimi daha iyi hissediyorum. Elimden geldiği kadar kamp aralarında Yozgat’ta antrenman yaparak performansımı yükseltmeye çalışıyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...