Tgrt Haber
27 Ağustos 2016 20:12

Açılış atışı Bilal Erdoğan'dan

Etnospor Kültür Festivali'nde gerçekleştirilen yaya (menzil) okçuluğu yarışlarında açılış atışlarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan yaptı.

Açılış atışı Bilal Erdoğan'dan
bilal erdoğan, atış,

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nde gerçekleştirilen yaya (menzil) okçuluğu yarışlarında açılış atışlarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan yaptı.

Albayrak ve Erdoğan'ın yaptığı atışlardan sonra 45 sporcunun katıldığı yarışlar başladı. Yarışlarda 6 kadın sporcu da yer aldı.

Heyecanlı geçen yarışlara, festivali ziyaret edenler yoğun ilgi gösterdi.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinden sonra ortaya çıkan menzil atışı, dünyanın en eski tescilli sporu olarak biliniyor. 560 metrenin üzerinde atış yapabilen sporcular, menzil kemankeşi olarak adlandırılıyor.

Menzil kemankeşleri, 800 metrenin üzerinde de atışlar yapabiliyor. Sporcular "Ya Hak" diye bağırdıktan sonra atışlarını gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...