Tgrt Haber
24 May 2014 11:35

Atletico Madrid Real Madrid finali bu akşam.. Haydi Arda

Şampiyonlar Ligi finalinde yıldızlar topluluğu Real Madrid ile La Liga'da şampiyonluğa ulaşan Arda Turanlı Atletico Madrid kozlarını paylaşacak.

Atletico Madrid  Real Madrid finali bu akşam.. Haydi Arda
atletico madrid, real madrid, atletico real saat kaçta, atletico real hangi kanalda,

Futbolda kulüpler bazında Avrupa'nın en büyüğü bu gece belli olacak. İspanyol takımları Real Madrid ile Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, İspanya Ligi şampiyonluğunun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de zirveye çıkmayı hedefliyor. Lig şampiyonluğunu rakibine kaptıran Real Madrid ise sezonu Şampiyonlar Ligi kupasıyla kapatmayı amaçlıyor. Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.
SAHADA 2 TÜRK OLACAK
Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak finalde sahada 2 de Türk olacak. Milli futbolcu Arda Turan Atletico Madrid formasıyla sahaya çıkacak, 2014 Dünya Kupası'nda da düdük çalacak FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır ise finalin dördüncü hakemi olacak. Dev finali Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek. 2011 yılında Barcelona ile Porto arasındaki UEFA Süper Kupa ve geçen yıl da Chelsea ile Benfica arasındaki UEFA Avrupa Ligi finalini yöneten Kuipers, Leo Horn (1957, 1962), Charles Corver (1978) ve Dick Jol'dan (2001) sonra Avrupa kupalarında final yöneten dördüncü Hollandalı hakem olacak.
REAL'DE ALONSO CEZALI
Real Madrid'in orta alandaki önemli oyuncusu Xabi Alonso, Atletico Madrid ile yapılacak finalde sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Bayern Münih ile oynanan yarı final rövanş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Alonso, büyük finalde takımıyla sahaya çıkamayacak. 

HAKEM: BJÖRN KUİPERS (HOLLANDA) > Stat: Luz Stadı  > Saat: 21.45 > Yayın: Star TV

ATLETİCO MADRİD İLK 11'LER

Courtois

Juanfran

Godin

Miranda

Filipe Luis

Tiago

Gabi

Adrian

Koke

Arda

D.Villa

REAL MADRİD İLK11'LER

Casillas

Carvajal

Ramos Varane

Coentrao

Modric Illaramendi 

Di Maria

Bale

Isco

Ronaldo 

856 MİLYON AVROLUK FİNAL

Şampiyonlar Ligi finalinde bu gece karşılaşacak Real Madrid ve Atletico Madrid takımlarının toplam futbolcu değeri 856 milyon 100 bin avro. Transfermarkt'ın verilerine göre, Real Madrid'in tahmini piyasa değeri 574 milyon 100 bin, Atletico Madrid'in ise 282 milyon avro oldu. Real Madrid'de Cristiano Ronaldo 100 milyon, Gareth Bale 80 milyon avro, Atletico Madrid'de ise Diego Costa tahmini 35 milyon avro bonservis bedelleriyle en pahalı futbolcular konumunda. Milli futbolcu Arda Turan ise 25 milyon avro tahmini bedelle Atletico Madrid'in en değerli oyuncuları arasında yer alıyor.

SİMEONE: ŞANSLAR %50

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili, “Şanslar eşit. Orta saha, finali belirleyen faktör olacak” dedi. La Liga şampiyonluğundan sonra Avrupa'nın en büyük kupasını da havaya kaldırmak istediklerini söyleyen Simeone, “Her iki takımın da yüzde 50 şansı var. Onların çok iyi futbolcuları var ama bizim de iyi futbolcularımız var. Kupayı istiyoruz” diye konuştu.

ANCELOTTİ: FAVORİ YOK

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, final için “Bu maçın sırrı ve favorisi yok” dedi. Üç kez futbolcu olarak Şampiyonlar Ligi'nde final oynadıktan sonra teknik direktör olarak 4. defa bu kupada finale çıkacak olan İtalyan çalıştırıcı, “Bu tür maçlarda en önemli olan korkmamaktır” dedi.  Milan'ın başındayken 2 defa bu kupayı kaldıran Ancelotti, bu akşam kazanırsa Bob Paisley'in rekorunu egale edecek.

TARİHE GEÇMEK İSTİYOR

Arda, kupa finalinde forma giyecek ilk Türkiye doğumlu futbolcu olacak. “Kupa 1”in finalinde daha önce Almanya doğumlu Türk futbolcular Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin ile Alman Milli Takımı'nı seçen Türk asıllı İlkay Gündoğan forma giydi. Ancak 4 oyuncu da kupaya uzanamadı. 

LİZBON'DA 60 BİN İSPANYOL

Devler Ligi finalinde oynanacak 'Madrid derbisi' için Lizbon'da kırmızı alarm ilan edildi. İki ezeli rakip taraftarları arasında yaşanabilecek herhangi bir olayı önlemek için İspanya, bin 250 polisi görevlendirdi. 60 binden fazla İspanyol taraftar Lizbon'a adeta çıkarma yaptı. Ayrıca Luz Stadı'ndaki finalde alkol ve tütün yasağı uygulanacağı açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...