Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2016 17:46

Ay-Yıldızlı karateciler Fransa yolcusu

Karate Milli Takımı, Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Fransa'ya gitti. Kafile Başkanı Hakkı Cesur Kılıç, milli takım olarak şampiyonada en az 9 madalya hedeflediklerini söyledi.

Ay-Yıldızlı karateciler Fransa yolcusu
Fransa, Karate Milli Takımı

Kafile Başkanı Hakkı Cesur Kılıç, milli takım olarak şampiyonada en az 9 madalya hedeflediklerini söyledi.
Ay-yıldızlılar, Montpelliler şehrinde 5-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Fransa'ya gitti.
"EN AZ 9 MADALYA İLE DÖNMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Karate Milli Takımı Kafile Başkanı Hakkı Cesur Kılıç, Fransa'nın Montpellier şehrinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na gittiklerini hatırlatarak, "Avrupa'nın birinci sırasındaki Türk Karate Milli Takımı olarak gidiyoruz. Geçen yıl büyük madalyalarla döndüğümüz Avrupa Şampiyonası'nda yine en az 9 madalya umut ediyoruz. Türk halkının duasını bekliyoruz. Şehitlerimizin olduğu bu dönemde böyle sevinçlere ihtiyacımız var" dedi.
GÜNDÜZ: "AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILAN HİÇBİR ÜLKE ZAYIF DEĞİLDİR"
Milli sporcu Gökhan Gündüz, Avrupa Şampiyonası'na iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Avrupa Şampiyonası'nda en iyi dereceleri alarak yurda dönmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık ekim ayından beri şampiyonaya hazırlanıyoruz. Bütün takım olarak en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah en yüksek madalyayı alıp ülkemizi sıralamada zirveyi çıkartmak istiyoruz. Karatede bizim gibi söz sahibi olan İtalya, Fransa, İspanya ve Azerbaycan gibi ülkeler var. Bu ülkeler en az bizim kadar iddialılar klasman birinciliği için. Avrupa Şampiyonası'na katılan hiçbir ülke zayıf değildir" diye konuştu.
ERCİN: "HEDEFİMİZ HER ZAMAN BİRİNCİLİK"
Büyük Bayanlar Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin, şampiyonaya yaklaşık 4 turnuva ile hazırlandıklarını ifade ederek, "4 kamp dönemi geçirdik. Tüm hazırlıklarımı tamamladık ve maç zamanını bekliyoruz. Takımımızda çok büyük sakatlıklar yok. Ufak tefek bilekte sorunu olan sporcularımız var. Onlar da maç gününe kadar iyileşecekler. Hedefimiz her zaman birincilik. Şampiyonluklarla döneceğimize inanıyoruz. Geçen sene bayan takımı olarak Türkiye Karate tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu olduk. Bu sene de bu başarıyı tekrar etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.
ŞAHİN: "BAŞARIYI BU SENE DE DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"
Büyük Bayanlar Milli Takım sporcusu Gizem Şahin ise, "Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir başarı elde ettik. Bu sene de bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. İnşallah güzel neticeler alırız" dedi.
Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek sporcular şu şekilde:
Bayan Kumite 50 Kilo: Serap Özçelik
Bayan Kumite 55 Kilo: Büşra Tosun
Bayan Kumite 61 Kilo: Merve Çoban
Bayan Kumite 68 Kilo: Büşra Şeyda Turan
Bayan Kumite +68 Kilo: Mücessem Buse Avcu
Bayan Ferdi Kata: Dilara Bozan
Bayan Takım Kata: Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin
Bayan Takım Kumite: Serap Özçelik, Merve Çoban, Büşra Tosun, Büşra Şeyda Turan
Erkek Ferdi Kata: Ali Sofuoğlu
Erkek Kumite 60 Kilo: Aykut Kaya
Erkek Kumite 67 Kilo: Burak Uyğur
Erkek Kumite 75 Kilo: Erman Eltemur
Erkek Kumite 84 Kilo: Uğur Aktaş
Erkek Kumite +84 Kilo: Enes Erkan
Erkek Takım Kata: Mehmet Yakan, Osman Evin, Fikret Yılmaz
Erkek Takım Kumite: Uğur Aktaş, Samet Develi, Erman Eltemur, Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Rıdvan Kaptan, Alparslan Yamanoğlu 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...