Tgrt Haber
18 Mart 2018 18:16

Başakşehir Beşiktaş'ı 1-0 yendi

Spor Toto Süper Lig'de haftanın kritik maçlarından birinde Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek zirve yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı. Böylece derbinin berabere bittiği haftanın kazananı Medipol Başakşehir oldu.

Başakşehir Beşiktaş'ı 1-0 yendi
başakşehir,beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Beşiktaş'ı konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, kart cezalıları Emre Belözoğlu ve Alexandru Epureanu'nun yokluğunda İrfan Can Kahveci ve Manuel Da Costa'ya ilk 11'de şans verdi. Arda Turan da sakatlığı nedeniyle yine kadroda yer almayan isimlerden biriydi. 

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçen haftaki Gençlerbirliği mücadelesinin ilk 11'ini bozmadı. Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden ilk 11'le sahada galibiyet aradı. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynanan rövanş mücadelesinde yedekte kalan Fabri, Adriano, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, 26. hafta karşılaşmasında ilk 11'de görev aldı. Beşiktaş'ta cezası süren Ricardo Quaresma, Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında olduğu gibi Medipol Başakşehir maçında da formasından uzak kaldı.

Maça ev sahibi ekip çok iyi başladı. Ön alanda yaptıkları baskıyla topları kapan Başakşehir'de özellikle Visca ve Adebayor'un geliştirdiği ataklar siyah beyazlılar için tehlike oldu. 

20. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Caiçara'nın sağdan yaptığı ortada Adebayor arka direkte topa vurdu. Diğer direk dibine açılan meşin yuvarlağı Visca kaleye gönderdi. Tosic çizgi üzerinde topa müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere atarak golü önledi. 

28. dakikada Medipol Başakşehir baskısının sonucunu aldı. Adebayor'un Tolgay'dan kaptığı topla başlayan atakta Visca, topu ceza sahası önüne çevirdi. Adebayor'un boşalttığı alana hareketlenen Elia gelişine yerden bir vuruşla topu  ağlara gönderdi. Ligdeki tek golünü ilk haftada Bursa ağlarına gönderen Hollandalı isim 25 hafta sonra ligde golle tanışmış oldu. 

İkinci yarıya iyi başlayan takım ise konuk Beşiktaş oldu. Bu kez önde baskı yapan takım olan siyah beyazlılar, Başakşehir'in top yapmasına izin vermedi. 62. dakikada da Caicara'nın 2. sarı kartını görüp takımını 10 kişi bırakmasından sonra kontrolü ele alan Beşiktaş beraberlik için yoğun bir baskı kurdu. 

Ancak baskı sonuç vermedi ve mücadele 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. Rakibinie yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Başakşehir, Galatasaray'la arasındaki puan farkını 1'e indirdi. 2018'de ilk kez yenilen Beşiktaş ise 50 puanda kaldı. İlk maçta rakibiyle berabere kalan siyah beyazlılar, ikili averajı da kaybetmiş oldu. 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 1 - BEŞİKTAŞ 0 

90'Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi.
89'Serbest vuruşta Visca dokundu, Da Costa'nın vuruşunda top farklı şekilde oyun alanını terk etti.

88'Beşiktaş ceza alanının birkaç metre dışında Adebayor, Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Başakşehir duran top şansı yakaladı.
87'Beşiktaş son dakikalarda kanatlardan yapılan ortalarla pozisyon arıyor ancak siyah-beyazlılar isabet sağlayamıyor.
86'Hava topuna yükselirken takım arkadaşı Talisca'yla çarpışan Tosic yerde kaldı, onun tedavisi için oyun bir süre durakladı.
85'DİREĞİ SIYIRDI! Adriano'nun soldan ortasında savunmadan seken topu ceza alanı dışında kontrol eden Talisca sağ ayağıyla vurdu, top direği sıyırıp auta çıktı.
84'Başakşehir tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Fabri hariç tüm oyuncular ev sahibi ekibin yarı alanında...

72'İrfan Can'ın pasıyla savunma arkasına sarkmak isteyen Visca, Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Tosic bu pozisyonda sarı kart gördü.
72'AZ FARKLA! Beşiktaş akınında Atiba kaleyi karşısına alır almaz çok sert vurdu, Volkan'ın müdahale edemediği top direğin yanından auta çıktı.
70'Karşılaşmada son 20 dakikaya Başakşehir'in üstünlüğüyle girilirken Beşiktaş'ın baskısı sürüyor. Siyah-beyazlılar beraberlik golünü arıyor.
70'Beşiktaş'ta Adriano, sağ çaprazdan içeri sokulmak isteyen Adebayor'u düşürünce sarı kart gördü.
68'Sol kanattan içeri sokulan Vagner Love'ın ortaya çevirdiği topu son anda Da Costa kornere yolladı.
68'Başakşehir'de Elia yerini Uğur Uçar'a bıraktı.

61'Sarı Kart Gaël Clichy
60'Oyuncu Değişikliği Tolgay Ali Arslan Oğuzhan Özyakup
59'Beşiktaş'ta Oğuzhan değişiklik için kenara geldi. Birazdan bir değişiklik gerçekleşecek.
58'Başakşehir rakip yarı alanda top tutmakta zorlanıyor. Beşiktaş topu istediği gibi yönlendiriyor.

56'YİNE NEGREDO! Beşiktaş atağında bu kez Tolgay sağdan ortaladı, Negredo yine penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ancak üstten aut...
54'Başakşehir savunmaya çekildi. Oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş'ta...
53'Lens'ten gelen topu iyi kontrol eden Atiba, ceza alanı ön çizgisinden dönerek vuruşunu yaptı top yandan dışarı gitti.
52'BİR KAFA! Adriano'nun geliştirdiği atakta sol kanattan gelen ortaya Negredo kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.
45'Oyuncu Değişikliği José Márcio da Costa Stefano Napoleoni
44'Sarı Kart Eljero Elia
43'Mossoro'nun sakatlığı ciddi görünüyor. Başakşehir'de zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşebilir.
42'İrfan'ın tedavisi tamamlandı ancak bu kez Mossoro yerde kaldı. Tecrübeli oyuncu sedyeyle oyun alanı dışına alındı.

31'Sarı Kart Uilson de Souza Paula Júnior
29'Sakatlıktan dönen Elia, Başakşehir formasıyla Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.
29'Karşılaşmanın üçte birlik dilimi, Başakşehir'in üstünlüğüyle geçiliyor.
28'GOL Eljero Elia
26'Volkan Babacan'ın uzaklaştırmak istediği topta Atiba araya girdi ancak onun müdahalesiyle kale önünde topu alan Talisca için ofsayt bayrağı kalktı.
24'Karşılaşmada gerginlik giderek artmaya başladı. Sert müdahalelerin sayısı bir hayli fazla...
24'Beşiktaş'ta Talisca bir sakatlık yaşamıştı. Kısa süren tedavisinin ardından ayağa kalkan Talisca oyuna devam ediyor.
12'Başakşehir'in çıkarken kaptırdığı top sonrası Babel bir anda takımını atağa çıkardı ancak son çizgiye inmek isterken topu oyun alanında tutamadı. Aut...
10'Karşılaşmanın ilk 10 dakikası golsüz eşitlikle geçilirken tempo oldukça yüksek...
9'Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Volkan Babacan'ın sektirdiği topa Negredo hamle yaptı ancak Volkan son anda tekrar topun kontrolünü sağladı.
8'Bu kez Elia sol kanattan içeri sokuldu, onun ortasında Adebayor'dan önce yine savunma araya girdi.

6'Visca ceza alanı dışından üst üste şutlarla Beşiktaş kalesini yokladı. İlk şutta Fabri topu çıkarırken ikinci şutta top yandan auta çıktı.
5'KARAMBOL! Başakşehir gole çok yaklaştı. Yine Visca sağ kanattan ortaladı, arka tarafta hareketlenen Elia'nın indirdiği topa Adebayor hamle yaptı ancak savunma son anda araya girerek şut imkanı tanımadı.
4'Başakşehir maça daha baskılı başladı. İlk dakikalarda oyun daha çok Beşiktaş yarı alanında oynanıyor.
4'Başakşehir maça daha baskılı başladı. İlk dakikalarda oyun daha çok Beşiktaş yarı alanında oynanıyor.
3'BİR KAFA! Visca'nın kullandığı serbest vuruşta kale alanı önünde boş durumda kafayı vuran Manuel Da Costa çerçeveyi tutturamadı, üstten aut...
3'Başakşehir sağ kanattan, taç çizgisi önünden serbest vuruş kazandı. Kritik bir an olabilir.
2'Sağ kanattan gelişen Başakşehir atağında Visca ortaladı, Adebayor topa yükselirken hakem faul yaptığını belirtti.

 0STAT: 3. İstanbul Başakşehir
HAKEM: Halil Umut Meler

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Clichy, Da Costa, Attamah, Caiçara, Mahmut, İrfan Can, Mossoro, Elia, Visca, Adebayor
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Tosic, Medel, Adriano, Lens, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Negredo
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...