Tgrt Haber
06 Şubat 2015 19:24

Türkiye Fransa'yı devirdi yarı finale yükseldi

Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası yarı final maçında Türkiye, Fransa'yı 73-52 yenerek finale yükseldi.

Türkiye Fransa'yı devirdi yarı finale yükseldi
Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası

Salon: Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi

Hakemler: Luis Larroca, Richard Eriksson, Michal Proc

Fransa: Louis Rucklin 3, Victor Mopsus 3, Sofiane Briki 13, Maxence Dadiet 3, Jaylen Hoard 6, Timothee Brazille, İvan Fevrier 10, Maxime Abah 2, Yves Pons 4, Baptiste Picaud, Patrick Gomis 5, Nicolas Dorez 3

Türkiye: İsmet Baran Avşar 16, Harun Apaydın, Muhaymin Mustafa 2, Çağatay Afşar 7, Eray Akyüz 8, Onuralp Bitim 24, Ragıp Berke Atar 3, Alperen Kurnaz 2, Enis Sipahi, Ahmet Can Duran 9, Burak Türsen 2

1. periyot: 13-28

Devre: 29-48

3. periyot: 41-64


Türkiye maça etkili başlayan taraf oldu. Milli takım, İsmet, Muhaymin, Onuralp Çağatay'ın sayılarıyla ilk 5 dakikayı 13-7 önde geçti. Fransa ise Briki, Dadiet ve Fevrier'in sayılarıyla farkı kapatmaya çalıştı. Türkiye, Ahmet, Burak ve Berke'nin sayılarıyla ilk periyodu 28-13 önde kapattı.

İkinci periyoda Onuralp'in sayısıyla başlayan Türkiye, Ahmet, Çağatay ve İsmet ile etkili oyunu sürdürdü. Fransa ise Briki, Dorez ve Rucklin ile Türkiye'ye karşılık verdi. Alperen ve Burak'ın sayılarıyla Türk Milli Takımı devreye 48-29 önde girdi.

Üçüncü periyotte Türkiye, Ahmet ve Onuralp ile farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Üçüncü periyot 64-41 Türkiye'nin üstünlüğünde sona erdi.

Final periyoduna 23 sayı avantajıyla başlayan Türkiye, Onuralp ve İsmet ile farkı açmaya devam etti. Savunmada, sert bir görüntü çizen Fransa, Gomis ve Pons ile basketler buldu. Türkiye etkili oyununu son dakikalara kadar sürdürerek, müsabakayı 73-52 kazandı.

Türkiye bu sonuçla finale yükselen ilk takım oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...