Tgrt Haber
24 Eylül 2016 19:03

Beşiktaş Galatasaray ile berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig 5. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Arena'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2'lik skorla sona erdi.

Beşiktaş Galatasaray ile berabere kaldı
arena, galatasaray, beşiktaş, derbi,

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan maç 2-2 sona erdi.Galatasaray 9. dakikada Eren Derdiyok ve 44. dakikada Bruma ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 2. yarıda geri dönen Beşiktaş 73. dakikada Marcelo ve 78. dakikada Cenk Tosun ile beraberliği yakaladı ve karşılaşma 2-2 sonuçlandı.Bu skorun ardından iki takım da namağlup yürüyüşünü sürdürürken, 11'er puana yükseldiler.Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş deplasmanda Rizespor ile karşılaşacakken, Galatasaray ise evinde Antalyaspor'u konuk edecek.

5 YIL SONRA İLK: DERBİDE DEPLASMAN SEYİRCİSİ

Deplasman yasağının kalkmasıyla Galatasaraylı taraftarların da tribündeki yerini aldığı Vodafone Arena tamamen doldu. Mücadeleyi yaklaşık 42 bin seyirci takip etti.Siyah-beyazlı taraftarlar, Anadolu Ateşi Grubu'nun organizasyonuyla maç öncesinde tribün şov yaptı. Taraftarlar, bestelenen yeni marşla büyük coşku yaşadı. Yoğunluk nedeniyle taraftarların girişi sırasında bazı turnikelerde teknik arızalar yaşandı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor mücadelesine göre tek değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, geçen hafta Akhisar Belediyespor karşısında takımına bir gol kazandıran Anderson Talisca'yı yedek soyundururken, forvet Cenk Tosun'a destek olması amacıyla Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de görev verdi. Sakatlığı nedeniyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kadroda yer almayan Oğuzhan Özyakup, bir karşılaşma sonrası takımdaki yerini aldı. Oğuzhan ayrıca, derbide kaptan olarak sahaya çıktı.

Güneş, geçen hafta olduğu gibi kalede Fabricio Agosto Ramirez'e şans verirken, savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Caner Erkin'den oluşturdu. Akhisar Belediyespor maçında ayağına darbe alan ve hafta için bazı antrenmanları kaçıran Gökhan İnler, Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görev aldı.

TALISCA VE ABOUBAKAR KULÜBEDE

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un yanında Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan, forvette ise geçen hafta olduğu gibi Cenk Tosun şans buldu.

Akhisar Belediyespor maçında kadroda yer alan Ömer Şişmanoğlu, derbide takımda kendine yer bulamadı. Talisca'nın yanı sıra Tolga Zengin, Adriano Correia, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Tolgay Arslan ve Vincent Aboubakar ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu.

Tecrübeli teknik adam ayrıca, Necip Uysal, Kerim Frei, Aras Özbiliz, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran'ı derbi kadrosuna almadı.

RIEKERINK KADROSUNU DEĞİŞTİRMEDİ

Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da kadro değişmedi. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Kayserispor ve Çaykur Rizespor müsabakalarında sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yapmayarak takımını Beşiktaş derbisine çıkardı.

Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor ile Çaykur Rizespor maçlarında da olduğu üzere, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda kendisine yer buldu.

Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmamalarına rağmen Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson da Vodafone Arena'ya gelerek bu önemli derbide arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

İLK YARIDA GALATASARAY FIRTINASI!

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısında rakibini şoke etti. Hızlı hücumlar ile Beşiktaş defansını birçok pozisyonda zor durumda bırakan sarı-kırmızılılar, devreye 2-0 üstün gitti.

G.Saray'ın ilk golü 8. dakikada Eren ile geldi. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçti ve ön direğe gönderdiği ortasına Yasin Öztekin kafa vuruşunu yaptı. Ancak top yakın direğe çarpıp arka direğe doğru yöneldi, onoktada Eren Derdiyok savunmanın markajından sıyrılıp boş kaleye topu göndermeyi başardı.

BRUMA'DAN MESSI'VARİ BİR GOL!

İlk yarının yıldızlarından biri olan Bruma, devre gelmeden harika bir gol attı ve takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.

44. dakikada orta alanda topla buluşan Bruma bir anda hızlanıp rakiplerinden tek tek geçtikten sonra kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldı ve penaltı noktasının hemen solundan plase vuruşunu yaparak ağları sarstı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN DEĞİŞİKLİKLER

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup'un yerine yeni transferler Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar oyuna dahil oldu. Beşiktaş aradığı golü de 73. dakikada buldu.

Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını altı pasın önüne doğru gönderdi ve bu noktada savunmadan gelen Marcelo Guedes kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu.

CENK TOSUN İLE BERABERLİK GELDİ!

Maçın 2. yarısında Galatasaray'ın rakibini kendi sahasında kabul etmesinin ardından baskısını arttıran siyah-beyazlılar, 78. dakikada Cenk Tosun ile beraberliği buldu.

Sol kanatta topla buluşan Dusko Tosic, bekletmeden pasını ön direğe doğru gönderdi ve savunmanın markajına rağmen topa vurmayı başaran Cenk Tosun, köşeden ağları bularak beraberliği getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı ve sezonun ilk derbisi 2-2'lik beraberlikle noktalandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...