Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2016 00:37

Çağla Büyükakçay ABD Açık'a ikinci turda veda etti

Kariyerinde ilk kez ABD Açık'ın ana tablosunda mücadele eden dünya sıralamasının 66 numarası Çağla Büyükakçay, Çek rakibi Petra Kvitova'ya 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Çağla Büyükakçay ABD Açık'a ikinci turda veda etti
çağla büyükakçay, veda, abd,

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, ABD Açık'ta tek kadınlar ikinci tur mücadelesinde Çek rakibi Petra Kvitova'ya 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti

ABD'nin New York kentindeki Arthur Ashe kortunda oynanan ikinci tur maçına, rakibi dünya sıralamasının 16. basamağındaki Kvitova karşısında servis kırarak başlayan Çağla, 5-2 geri düştüğü ilk sette skoru 6-6'ya getirmeyi başardı ancak tie-break oyunuyla seti 7-6 kaybetti. İkinci sette 3-2 önde olan milli tenisçi, arka arkaya verdiği sayılarla seti 6-3 kaybederek, maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. Çağla, özellikle ilk sette Çek rakibini zorlasa da adını bir üst tura yazdırmayı başaramadı.

Bu yıl Roland Garros'da 2. tura yükselerek "bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ve maç kazanan" ilk Türk kadın tenisçi unvanını alan 26 yaşındaki Çağla Büyükakçay, Fransa Açık ve Wimbledon'dan sonra kariyerinin 3'üncü grand slam deneyimini yaşadı. Çağla, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ikinci tura yükselen ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

Öte yandan Çağla Büyükakçay, nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ı kazanarak WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...