Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2017 12:56

Çin'de kaybolan yıldızlar

Futbol hayatına Avrupa'da devam ettiği dönemde performansıyla yıldızlaşan birçok futbolcu, yolu Çin'e düşmesinin ardından kariyerinde düşüşe geçti.

Çin'de kaybolan yıldızlar
çin,,tevez,,futbolcu,

Avrupa'da futbol oynadığı dönemde elde ettiği gelirin çok daha  fazlasını Çin Süper Lig ekiplerinden kazanan yıldız futbolcular, büyük  beklentilerle transfer olduğu takımlarında taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

 
Söz konusu yıldızlar arasında Manchester United, Manchester City ve  Juventus gibi Avrupa'nın büyük kulüplerinde attığı goller ve yaptığı asistlerle  2000'li yıllara damgasını vuran Carlos Tevez, Çin Süper Ligi'ndeki performansıyla  öne çıkıyor.
 
Tevez maaşının hakkını veremedi
 
Forma giydiği Shanghai Shenhua'nın bonservisine 10,5 milyon, kendisine  ise yıllık 38 milyon avro verdiği dünyanın en çok kazanan futbolcusu konumundaki  Arjantinli yıldız, ilk sezonunda performansından daha çok yaşadığı sakatlık  sorunları ve düşük form grafiğiyle öne çıktı.
 
Söz konusu 10 aylık süreçte 16 lig maçında sadece 4 gole imza atan  Carlos Tevez, yetersiz performansı nedeniyle çıktığı son maçlarda seyirciler  tarafından ıslıklarla protesto edildi.
 
Fazla kiloları nedeniyle teknik direktör Wu Jingui tarafından  eleştirilen ve sıkı bir diyetin ardından 78'den 72 kiloya düşen Tevez,  kendisinden beklenen oyunu henüz sahaya yansıtamadı.
 
Oscar bekleneni veremedi
 
İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'den Shanghai SIPG'e 60 milyon avro  bonservis bedeli karşılığında geçerek Çin Süper Ligi'nin en pahalı transferi  konumuna gelen Brezilyalı Oscar da hayal kırıklığına yol açan futbolcular  arasında yer aldı.
 
Henüz 26 yaşında olması ve Avrupa'nın önde gelen takımlarından gelen  tekliflere rağmen sene başında tercihini Çin'den yana kullanarak futbolseverleri  şaşırtan Oscar, ligde 22, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi'nde  ise 11 maçta toplam 5 gole imza atabildi.
 
Chelsea'deki döneminde dünyanın en iyi "10 numaraları" arasında  gösterilen Oscar, Çin'deki yetersiz performansının ardından Brezilya Milli  Takımı'ndaki yerini de kaybetti.
 
Martinez sakatlıktan kurtulamadı
 
Porto ve Atletico Madrid formasıyla attığı gollerle futbolseverlerin  beğenisini kazanan Jackson Martinez de Çin macerasında büyük hüsran yaşadı.
 
Atletico Madrid'den Guangzhou Evergrande takımına 2015-16 sezonunda 42  milyon bonservis bedeli karşılığında geçen Martinez, ligde 10 maçta 4 kez  fileleri sarsarken, AFC Şampiyonlar Ligi'nde ise çıktığı 4 karşılaşmada golle  tanışamadı.
 
Son olarak Guangzhou Evergrande ile Jiangsu Suning arasında 26 Ekim  2016'da oynanan maçta ciddi bir sakatlık yaşayan Kolombiyalı golcü, sahalara  henüz dönemedi.
 
Transfer verilerini toplayan Alman sitesi Transfermakt'a göre, 1  Temmuz 2015'te piyasa değeri 35 milyon avroyu bulan 31 yaşındaki oyuncunun şu  anki bonservis bedelinin 3 milyon avroya düştüğü belirtiliyor.
 
Witsel'in piyasa değeri düştü
 
Rus ekibi Zenit'ten Tianjin Quanjian takımına sene başında geçen Axel  Witsel de kariyerindeki düşüşü durduramayan oyuncular arasında yer aldı.
 
Belçikalı milli oyuncu, forma giydiği 27 lig maçında 4 gol ve 3  asistlik performans sergilerken, Rus temsilcisindeyken 35 milyon avroya çıkan  piyasası 17 milyon avroya geriledi.
 
Pelle eskisi gibi değil
 
İtalyan golcü Graziano Pelle de kariyerini Çin'e taşımasının ardından  kendisinden beklenen futbolu sahaya yansıtamadı.
 
İnişli çıkışlı Avrupa kariyeri boyunca Parma, Sampdoria, Feyenoord ve   Southampton gibi kulüplerde forma giymesinin ardından 2016'da Shandong Luneng  takımına 15 milyon bonservis bedeli karşılığında transfer olan 32 yaşındaki  santrafor, 24 lig maçında 7 gol üretebildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...