Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ocak 2017 18:14

Darbeciler futbolcuyu terör listesine aldı

Mısır'daki darbe rejimi, ünlü futbolcu Muhammed Ebuterike'yi Müslüman Kardeşler ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle terör listesine aldı.

Darbeciler futbolcuyu terör listesine aldı
mısır, darbeciler, terör listesi,

Mısır tarihinin en ünlü futbolcularından Muhammed Ebuterike, Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketi ile bağlantılı olduğu gerekçe gösterilerek terör listesine eklendi.

BBC News'in haberine göre, Muhammed Ebuterike İhvan bağlantısı bahane gösterilerek Mısır pasaportu iptal edildi ve mal varlığı donduruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ebuterike'nin avukatı Muhammed Osman "Ebuterike'nin terör listesine alınması yasalara aykırı. Müvekkilim kendisine yönelik bir suçlamadan hüküm giymedi. Resmi olarak da bize bir bilgi verilmedi" ifadelerine yer verdi.

Muhammed Ebuterike kimdir?

'Sihirbaz' lakaplı yıldız Muhammed Ebuterike, FIFA Kulüpler Dünya Kupası tarihinin en skorer isimlerinden biri olmuştu. Yılın Afrikalı Kökenli Oyuncusu ödülünü üçüncü kez kazanarak kariyerini taçlandırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...