Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2017 15:28

Dursun Özbek'ten Hakan Şükür hakkında ilk açıklama

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV Spor özel yayınında FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek'ten Hakan Şükür hakkında ilk açıklama
dursun özbek,hakan şükür,

İşte Özbek'in sözleri;

"Yönetim kurulu ihraç kararı alabilir. Genel kurula sevk eder. Genel kurulun onayıyla birlikte ihraç işlemi gerçekleşir. Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında karar disiplin kurulu tarafından 21 Eylül 2016'da alındı. Hakan Şükür 7 gün için de savunmasını vermemiş ve savunma hakkından yararlanmamıştır. Hakan Şükür hakkında FETÖ ve PDY'dan yakalama kararı çıkartılmış, mal varlığına el konulmuştur. Hakan Şükür'ün Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı şüpheli hale gelmiştir. Kulübümüzün kuruluş amacı vatansever, Atatürkçü gençleri yetiştirmek ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı kalmaktır."

"GENEL KURULDA PROVOKASYON YAPILDI"

"Tüzüğümüzün ilgili maddelerine aykırı olduğu, kulübümüzün değerlerine aykırı davranışı nedeniyle Hakan Şükür'ün üyeliğinin sonlandırılması kararı alınmış. Genel kurul Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracını reddetti. Genel kurulda provokatif eylemler yapıldı. Hakan Şükür ve Arif Erdem'in geçmişte Galatasaray'da oynaması duygusallık oluşturdu.. Ertesi gün olağanüstü bir şekilde yönetim kurulunu topladım ve Hakan Şükür ile Arif Erdem'in ihracını kararlaştırdık.

"İHRAÇ SEBEBİ TERÖRE BULAŞMALARI"

"Teröre bulaşmış birinin üyeliğini sürdürmesi mümkün değil. Tüzüğün 6 yıl aidat ödememelerinin bize verdiği yetkiyi kullandık. Hakan Şükür ve Arif Erdem'i kesinlikle terör örgütlerine olan bağlantısı nedeniyle ihraç ettik. Ama bizim ana argümanımız terör örgütü ile olan bağlantıları. Galatasaray'ın üzerinde böyle bir gölgenin kalmasını kabul edemeyiz. Ben böyle bir karar beklemiyordum. Beni çok üzdü. Ondan önceki oylamada 5 kişi tak tak tak ihraç edildi çünkü. Biz sadece tüzüğün bize verdiği bu yetkiyi kullandık ama ana argümanımız bu şahısların FETÖ/PYD ilişkisiydi."

"PROJELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

"Yönetim olarak ibra edildik. Kongre üyelerine teşekkür ediyorum. Yapacağımız değişiklikleri 3 sene gibi bir zamana sığdırmak zorundayız. Çalışmalarımız hızlandırdık. Finansal kaynakları oluşturmak için elimizdeki enstrüman gayrimenkuller ve elimizdeki projeler. Kemerburgaz tesisleri için henüz bir başlama tarihi yok. Tesisler tamamlanana kadar Florya'da devam edeceğiz. Galatasaray, söz verdiğim gibi rahat bir döneme kavuşacak. Bütün gücümü, verdiğim sözleri yerine getirmek için kullanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...