Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 23:36

Erdoğan, 'Gönül ister ki kulüplerimiz altyapıya yatırım yapsınlar'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, "Gönül ister ki futbol başta olmak üzere kulüplerimiz altyapıya yatırım yapsınlar, daha çok lisans versinler, daha çok gencimizin spor yapmasına imkan tanısınlar." dedi.

Erdoğan, 'Gönül ister ki kulüplerimiz altyapıya yatırım yapsınlar'
etnospor, erdoğan,

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Sümer Stadı'nda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımının yapıldığı dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin de okçulukla ilgili çalışmalar yaptığını, bunun yanı sıra geleneksel sporları, "etnospor" başlığı altında dünya çapında daha yukarılara taşımak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Altyapı olmadığında ve lisanslı sporcu sayısı istenen noktalarda bulunmadığında başarılı olunamadığına dikkati çeken Bilal Erdoğan, "Futbolda, Süper Lig'de harcanan paraları biliyorsunuz. Milyonlar, milyarlar harcanıyor. Bu kulüplerimizin altyapılarını sorguladığımız zaman, bütçelerinin yüzde kaçına denk geliyor, bunlar tabii soru işaretleri. Gönül ister ki futbol başta olmak üzere kulüplerimiz altyapıya yatırım yapsınlar, daha çok lisans versinler, daha çok gencimizin spor yapmasına imkan tanısınlar ve fiziki imkanlarını gençlerin hizmetine sunsunlar." diye konuştu.

Erdoğan, devletin son 13-14 yılda bu alanda çok ciddi altyapı yatırımları yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün Anadolu'nun dört bir yanında yüzme havuzları var, futbol sahaları var, stadyumlar var, kapalı spor salonları var. İşte bütün bu fiziki imkanlar gençlerimizin uğrak yeri olmazsa bu yatırımlar boşuna yapılmış olur. Onun için amatör sporlarımızın geliştirilmesi, daha çok gencimizin sporla zaman geçirmesi, aslında sporla uğraştıkça gençlerimizin kişisel gelişiminin de terbiyesinin de daha düzgün bir şekilde gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bu sebeple büyükşehir belediye başkanımıza, Kayseri'de amatör futbol kulüplerine yaptığı bu destekten dolayı teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...