Tgrt Haber
01 Eylül 2016 03:50

Fatih Terim'den 5 değişiklik

Fatih Terim, Hırvatistan ile yapacağı maç öncesinde Rusya karşısında kadroda revizyona gitti.

Fatih Terim'den 5 değişiklik
fatih terim, rusya,

Milliler, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi, organizasyonun finallerine ev sahipliği yapacak Rusya ile 18 yıl aradan sonra tekrar karşılaştı. Türk taraftarların tamamen doldurduğu stadın hoparlöründen karşılaşma öncesinde mehter marşı ve "Benim Memleketim" şarkısı çalındı. Tribünlere dağıtılan 32 bin 500 Türk bayrağını aynı anda sallayan taraftarlar, "Türkiye" ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

Takımların sahaya çıkmasının ardından yapılan koreografide kırmızıya boyalı Türkiye haritası üzerinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazılı dev pankart açıldı. 15 Temmuz Darbe Girişim sırasında şehit olanların isimleri stattaki dev ekranlarda ve saha kenarlarındaki reklam panolarında yer alırken, şehitlerin fotoğraflarına da reklam panolarında yer verildiği görüldü.

Öte yandan karşılaşmayı, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi. Maçı, Antalya'da ikamet eden bir grup Rusya vatandaşı da misafir tribününde izledi.

5 DEĞİŞİKLİK

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gruptan çıkamayarak erken veda eden Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı maç öncesinde Rusya karşısında kadroda revizyona gitti.

Terim, Çek Cumhuriyeti ile yapılan maçın 11'inde yer alan isimlerden Arda Turan'ın yerine Hakan Çalhanoğlu, Selçuk İnan'ın yerine Çağlar Söyüncü, Hakan Balta'nın yerine Serdar Aziz, Gökhan Gönül'ün yerine Şener Özbayraklı ve Burak Yılmaz'ın yerine Cenk Tosun'u sahaya sürdü.

ANTALYA'DA 5. MİLLİ MAÇ

Türkiye-Rusya hazırlık müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya'daki 5. maçı olacak.

Maçın yapılacağı Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart 2016'da İsveç'i, 29 Mayıs 2016'da da Karadağ'ı ağırlayan Türk Milli Takımı, 26 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 540 maçtan 230'unu Türkiye sınırları içinde oynadı. Antalya kenti de 230 maçtan 4'üne ev sahipliği yaptı. Milliler, Antalya'da oynadığı maçların son ikisini kazandı, ilk ikisini kaybetti.

GELİR ŞEHİT AİLELERİNE

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce aldığı kararla, karşılaşmanın tüm gelirlerinin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Dayanışma Fonu'na bağışlanmasının kararlaştırdı.

Türkiye-Rusya karşılaşması hasılatının yanı sıra 5 milyon liralık ek bir yardımın da fona aktarılacağı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...