Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2018 12:34

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gözler golcü ve kalecilerde olacak

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbide golcü ve kalecilerin sergileyecekleri performans, takımlarının alacağı sonuca önemli etki edecek.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gözler golcü ve kalecilerde olacak
fb gs derbisi,fenerbahçe galatasaray derbisi,fg gs maçı,volkan demirel,muslera,spor,derbi haberi

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 17 Mart Cumartesi günü oynanacak derbide gözler iki takımın golcü ve kalecilerinde olacak.
Ülker Stadı'nda yapılacak karşılaşmada kaleyi korumaları beklenen Fenerbahçe'nin 36 yaşındaki file bekçisi Volkan Demirel ile Galatasaray'ın 31 yaşındaki Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.Fenerbahçe'de 16. sezonunu geçiren Volkan Demirel ile Galatasaray'da 7 sezondur forma giyen Muslera'nın derbide ortaya koyacağı mücadele, takımları adına büyük önem taşıyacak.

Volkan Demirel'in 33. Galatasaray derbisi

Fenerbahçeli Volkan Demirel, görev verilmesi durumunda Galatasaray'a karşı 33. kez kaleyi koruyacak.

Volkan Demirel, sarı-lacivertli formayla daha önce Galatasaray'a karşı 32 derbiye çıktı. Volkan, 25'i lig, 4'ü Türkiye Kupası, 2'si TFF Süper Kupa (Maçların birinde sakatlığı nedeniyle 16. dakikada oyundan çıktı), biri de özel olmak üzere 32 Galatasaray derbisinde 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Tecrübeli kaleci, sarı-kırmızılı takımla oynanan maçlarda meşin yuvarlağı 25 kez ağlarından çıkarmak zorunda kaldı.

Muslera'nın 19. Fenerbahçe derbisi

Fernando Muslera, Fenerbahçe'ye karşı 19. kez Galatasaray'ın kalesini korumaya hazırlanıyor.

Uruguaylı file bekçisi, daha önce 14'ü Süper Lig, 1'i Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa maçı olmak üzere Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 18 karşılaşmada 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.

Muslera, sarı-lacivertli takımla yapılan maçlarda kalesinde 16 gol gördü.

Fenerbahçe ile oynanan 7 maçta kalesini gole kapatan Muslera, 5 maçta ikişer, 6 maçta ise birer gol yedi.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gözler golcü ve kalecilerde olacak

Volkan bu sezon 17 gol yedi
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel bu sezon oynadığı 16 lig maçında rakiplerin 17 kez fileleri havalandırmasını önleyemedi.

Deneyimli kaleci, bu sezon forma giydiği 5 karşılaşmada rakip takımların gol bulmasına izin vermezken, en fazla golü ise 3-2 yenildikleri Medipol Başakşehir müsabakasında yedi.

Fenerbahçe, ligde Carlos Kameni'nin görev aldığı 9 müsabakada ise kalesinde 13 gol gördü.

Muslera bu sezon 28 gol yedi
Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'de oynadığı 25 maçın 24'ünde forma giyen Fernando Muslera ise kalesinde 28 gole engel olamadı.

Ligde sadece sarı kart cezalısı olması nedeniyle ikinci yarıdaki Antalyaspor maçını kaçıran Uruguaylı file bekçisi, çıktığı 24 karşılaşmanın 8'inde kalesini gole kapattı.

Muslera, kalesinde en fazla golü, 5-1 kaybedilen Medipol Başakşehir müsabakasında gördü.

Derbinin golleri yabancılardan
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yabancı oyuncuların golleri dikkati çekiyor.

İki takım arasında son 10 yılda oynanan 27 maçta Fenerbahçe'nin 29 golüne, Galatasaray 22 golle karşılık verdi. Rakip filelere gönderilen 51 golün 35'i yabancı, 14'ü Türk futbolculardan geldi. İki golü de futbolcular kendi kalelerine attı.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçlarda sarı-lacivertli ekibin 29 golünün 22'sini yabancı oyuncular kaydetti. Fenerbahçe'nin 6 golü Türk futbolculardan gelirken, 1 golü de rakip oyuncu kendi kalesine gönderdi.

Galatasaray'da ise Fenerbahçe ile yapılan son 27 maçta atılan 22 golün 13'ü yabancı oyuncuların ayağından geldi. Müsabakalarda yerli futbolcular 8 kez gol sevinci yaşarken, 1 golü de rakip oyuncu kendi kalesine attı.
 

22 yabancı oyuncu gol attı
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki son 10 yıllık derbilerde 22 yabancı oyuncu gol sevinci yaşadı.

Ali Sami Yen Stadı'nda 27 Nisan 2008'de oynanan ve Galatasaray'ın 1-0 kazandığı derbiden bu yana yapılan 27 derbide sarı-lacivertlilerden 14, sarı-kırmızılılardan 8 yabancı oyuncu skoru değiştirdi.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe'den 5, Galatasaray'dan 6 Türk futbolcu rakip fileleri havalandırdı.

İki takımın da golcüleri yabancı
Fenerbahçe ve Galatasaray'da bu sezon yabancı oyuncular attıkları gollerle ön plana çıkıyor.

Sarı-lacivertlilerin bu sezon rakip filelere gönderdiği 49 golün 38'ini yabancı oyuncular kaydetti. Ligde 12 golü bulunan Giuliano Victor de Paulo, sarı-lacivertli ekibin en golcü oyuncusu oldu. Fenerbahçe'de yabancı oyunculardan Mathieu Valbuena ve Jose Fernandao 5'er, Nabil Dirar, Roman Neustaedter ve Roberto Soldado 3'er, Vincent Janssen, Josef de Souza ve Martin Skrtel 2'şer, Aatıf Chahechouhe ise 1 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Alper Potuk 3'er, Mehmet Topal 2, Hasan Ali Kaldırım ise 1 golle takımlarına katkıda bulunurken, 2 gol de rakip oyuncular tarafından kendi kalelerine gönderildi.

Galatasaray'da ise bu sezon atılan 61 golün 46'sını yabancı futbolculardan geldi. Sarı-kırmızılılarda 25 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında zirvede yer alan Bafetimbi Gomis, derbide de en önemli gol umudu olacak. Galatasaray'ın yabancı oyuncularından Garry Rodrigues 6, Maicon ve Sofiane Feghouli 5'er, Younes Belhanda 2, Mariano Filho ve Fernando Reges ile devre arasında İngiltere'nin Stoke City takımına transfer olan Badou Ndiaye 1'er kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılıların yerli futbolcularından Tolga Ciğerci 6, Eren Derdiyok 3, Yasin Öztekin ile Sinan Gümüş 2'şer, Serdar Aziz ise 1 kez ligde gol kaydetti. Galatasaray'ın 1 golü ise rakip oyuncular tarafından kendi kalesine atıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...