Tgrt Haber
17 Haziran 2018 18:41

Fenerbahçe'nin yeni hocası olması beklenen Cocu'dan ilk istek

Hollandalı çalıştırıcı, Fransız sportif direktör Damien Comolli ile yaptığı toplantıda Fenerbahçe’yi yakından takip ettiğini belirtirken “Valbuena benim sistemime uygun bir isim” ifadesini kullandı

Fenerbahçe'nin yeni hocası olması beklenen Cocu'dan ilk istek
Fenerbahçe

M. Emin Uluç

Fenerbahçe’de artık yeni hoca belli olmak üzere ve oklar PSV’nin hocası Philip Cocu’yu işaret ediyor. Takımın futbol organizasyonlarından sorumlu ismi Sportif Direktör Damien Comolli, bir süredir sürdürdüğü arayışlarda sona geldi. PSV’nin hocası Cocu ile görüşen Fransız futbol adamı, büyük oranda anlaşmayı sağladı. Cocu’nun bayram sonrası resmen açıklanması bekleniyor. Comolli ile Cocu arasında yapılan görüşmede Hollandalı teknik adamın Fenerbahçe’yi yakından takip ettiğini söylediği öğrenildi. Takım hakkında yeterli bilgisi olduğunun altını çizen Cocu, Aykut Kocaman’ın ilk on birde fazla şans vermediği Fransız oyuncu Mathieu Valbuena’nın takımda kalmasını istedi. Valbuena’nın oyun sistemine uygun bir isim olduğunu belirten Cocu’nun “Eğer Fenerbahçe’nin başına geçersem onunla çalışmayı isterim” dediği ifade edildi. 

PSV: Bizimle görüşsünler

Göreve gelmeden önce PSV Eindhoven’ın birçok maçını izleyen Comolli, Cocu’nun hem taktik anlayışından hem de maç içi değişiklerinden çok etkilendi. Bunun için de tercihini Cocu’dan yana kullandı. Fenerbahçe, PSV ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Cocu için Hollanda ekibiyle de görüşmeleri yürütüyor. Sarı lacivertliler PSV’ye 1,5 milyon avro civarında bir tazminat ödeyecek. PSV’nin genel menajeri Toon Gerbrands yaptığı açıklamada: “Fenerbahçe Cocu’yu istiyorsa, gelip bizden izin almak, anlaşma sağlamak zorunda” ifadelerini kullandı. Anlaşma sağlanması halinde Fenerbahçe, Cocu’yla 3 yıllık sözleşme imzalayacak. PSV’den net 500 bin avro kazanan Hollandalı teknik adam sarı-lacivertlilerden yıllık 2 milyon avro alacak. Hollanda’da PSV’de birlikte çalıştığı yardımcılarıyla Türkiye’ye gelecek olan Cocu’nun teknik heyetinde bir de yerli teknik adam yardımcı olarak yer alacak. 

Bast Dost fırtınası

Forvete takviye düşünen Fenerbahçe’de gündeme gelen son isim Sporting Lizbon’un Hollandalı golcüsü Bas Dost oldu. Takımın yeni hocası olması beklenen Philippe Cocu’nun Hollandalı golcüyü önerdiği öğrenildi. Hollandalı golcü, sezon sonunda taraftarların antrenman tesislerini basarak gerçekleştirdiği saldırıda başından yaralandığı için Sporting Lizbon ile sözleşmesini feshetmişti. Sarı-lacivertliler FIFA’nın belirleyeceği bedeli Sporting Lizbon’a ödeyerek oyuncuyu takıma kazandırmak istiyor.

Neustadter dönüyor 

Fenerbahçe’nin Rus savunma oyuncusu Neustadter’e Spartak Moskova’nın ilgisi devam ediyor. Rusya’da yapılan Dünya Kupası’nda millî takım kadrosunda yer alamamanın hayal kırıklığını yaşayan Neustadter’in de ülkesine dönmeye sıcak baktığı belirtildi. Fenerbahçe’nin Rus oyuncu için 7 milyon avro bonservis bedeli belirlediği ifade edildi. 

Ozan Tufan’ı hırs bastı

Geçen sezon teknik heyet tarafından kadro dışı bırakılan Ozan Tufan yeni sezonda beyaz bir sayfa açmak istiyor. Sakatlığı geçen genç oyuncu sezon başı kampına tam olarak hazır girmek için tatilde bireysel antrenörü eşliğinde kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları yapıyor. 

Sağ beke Mehmet Zeki

Fenerbahçe, İstanbulspor’da gösterdiği performansla dikkatleri çeken 21 yaşındaki Mehmet Zeki Çelik’i transfer etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, A Millî Takım forması da giyen genç sağ bek için kadroda yer bulamayan oyuncuları İstanbulspor’a önerecek ve transferi bitirmeye çalışacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...