Tgrt Haber
22 Nisan 2014 18:15

Galatasaray Eskişehirspor maçı bilet fiyatları belli oldu

Galatasaray-Eskişehirspor maçı bilet fiyatları belli oldu. Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı bilet fiyatları açıklandı.

Galatasaray Eskişehirspor maçı bilet fiyatları belli oldu
galatasaray, eskişehirspor, galatasaray eskişehir, türkiye ziraat kupası maçları,

Eskişehirspor ile Galatasaray arasında 7 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi Organizasyon Toplantısı bugün TFF'nin İstanbul İstinye'de yer alan merkez binasında yapıldı. TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar başkanlığında yapılan toplantıya TFF Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Eskişehirspor ve Galatasaray A.Ş. kulüp yönetici ve çalışanları ile TFF müsabaka organizasyon ekipleri katıldı. Toplantıda alınan kararlar şöyle: -Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin bilet fiyatları 1. Kategori 100 TL, İkinci Kategori 60 TL, Üçüncü Kategori ise 40 TL olarak belirlendi. -Final müsabakası biletleri TFF.org üzerinden, Eskişehir, İstanbul ve Konya'da kurulacak gişelerden 29 Nisan 2014 tarihinden itibaren satın alınabilecek. -Final sonunda yapılacak Kupa Töreni organizasyonu Şeref Tribünü'nde yapılacak. -Finalin başlama saati önümüzdeki günlerde açıklanacak.
FİNALİN ADI GALATASARAY ESKİŞEHİRSPOR

Türkiye Ziraat Kupası maçları haberi ve daha fazlası için tıklayın. Türkiye Ziraat Kupası Final Maçı hangi takımlar oynayacak, TZK finali hangi şehirde, saat kaçta ve hangi kanalda? Türkiye Ziraat Kupası Final Maçı Galatasaray ile Eskişehirspor arasında oynanacak. Türkiye Ziraat Kupası final maçı Konya'da 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kalan Galatasaray’ın rakibi Eskişehirspor oldu.

Ziraat kupası maçlarında final maçı eşleşmeleri belli oldu. Galatasaray ile Eskişehirspor karşı karşıya gelecek ve bu maçtan galip çıkan ziraat kupasını kaldıracak. Eskişehirspor Antalyaspor'u yenerek finale kaldı. Galatasaray, bursaspor'u farklı yenerek finale çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kalan Galatasaray’ın rakibi Eskişehirspor oldu.

Dün akşam oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray, Bursaspor’u 5-2 yenerek finale kalmıştı. Bu akşam oynanan bir diğer yarı final mücadelesinde ise Eskişehirspor rakibi Medical Park Antalyapsor’u 3-1 yenerek finale kaldı. Bu sonuçla birlikte Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Final mücadelesi 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası Karnesi

Galatasaray, 1962-1963 sezonundan bu yana oynanan Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım oldu. 19 kez final oynayan Galatasaray bu finallerin 14’ün de mutlu sona ulaştı.Galatasaray finallerde bugüne değin en çok Beşiktaş ile karşılaştı.

1962-1963: Türkiye Kupasını ilk kez düzenlediği 1962-1963 sezonunda kazandık. İlk maçta Zonguldak Kömürspor’u eleyen Galatasaray finalde Fenerbahçe’yi her iki maçta da 2-1 yenerek kupayı kazanan taraf olmuştu.

1963-1964: Galatasaray final maçında Altay’ın sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip gelerek kupayı kazanmıştı.

1964-1965: Üstüste üçüncü kez kupayı kazanan Galatasaray finalde ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek kupayı kazanmıştı.

1965-1966: Dördüncü kez kazanılan bu kupa mücadelesinin yarı finalinde Fenerbahçe’yi eleyen Galatasaray finalde de Beşiktaş’ı 1-0 yenerek şampiyon olmuştu.

1972-1973: Galatasaray ligde üçüncü kez üstüste şampiyon olduğu bu sezonda kupayı da beşinci kez kazandı. Galatasaray final maçında Ankaragücü’nü önce 3-1 yenmiş rövanşta da 1-1 berabere kalmıştı.

1975-1976: Galatasaray altıncı kez kupayı kazandığı bu sezonda finalde o sene ilk kez şampiyon olan Trabzonspor ile oynamıştı. İlk maçı 1-0 kaybeden Galatasaray ikinci maçı 1-0 kazanınca iş penaltılara kalmış ve 5-4 üstünlük sağlayan Galatasaray kupayı kazanmıştı.

1981-1982: Birbirinden zorlu rakipleri eleyerek finale gelen Galatasaray finalde Ankaragücü’nü ilk maçta 3-0 yenmiş ikinci maçta 2-1 yenilmesine rağmen şampiyon olmuştu. O sezon takımın teknik direktörlük görevini Özkan Sümer yürütmekteydi.

1984-1985: Jupp Derwall’in ilk sezonunda ligde işlerin iyi gitmediği bir süreçte kazanılan bu kupa şampiyonluk kadar değerliydi. Çünkü Galatasaray çeyrek finalde Fenerbahçe’yi, yarı finalde Beşiktaş’ı ve finalde de 2-1 ve 0-0’lık sonuçlarla Trabzonspor’u elemişti.

1990-1991: Mustafa Denizli yönetimindeki Galatasaray, ligde istediği sezonu geçirememişti. Tek hedef Türkiye Kupası'ydı. Sırasıyla Konyaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'u kupadan saf dışı bırakan Galatasaray, finalde Ankaragücü ile karşılaştı. İlk yarıda Cengiz'in golüne engel olamayan Galatasaray 1-0 geriye düşmüş, 1 dakika sonra ise Tanju'un golü ile beraberliği yakalamıştı. Uzatma dakikalarında ise Uğur ve Tugay ile iki gol bulan Galatasaray bir kez daha kupaya uzanıyordu.

1992-1993: Galatasaray o sezon Feldkamp ile lig şampiyonluğunun yanısıra kupa şampiyonluğunu da kazanmıştı. Finalde Beşiktaş’a karşı 1-0 ve 2-2 biten maçlar sonunda Galatasaray kupayı kazanan taraf olmuştu.

1995-1996: Finalde Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray 1-0 ve 1-1 ‘lık iki maçın ardından kupayı kazanan takım olmuştu. Final maçının bitiminde Galatasaray Teknik Direktörü Graham Souness’in Kadıköy Fenerbahçe Stadı'nın sahanın ortasına Galatasaray bayrağını dikmesi maçın unutulmaz anıları arasında yer almıştı.

1998-1999: Finalde Beşiktaş’la karşılaşan Galatasaray 0-0 ve 2-0’lık sonuçlarla kupayı kazanan taraf olmuştu. Bu Fatih Terim’in teknik direktör olarak kazandığı ilk Türkiye Kupası’ydı.

1999-2000: UEFA Kupası'nın kazanıldığı sezonda Türkiye Kupası’nın finali de ilk kez Diyarbakır’da oynanmıştı. Galatasaray yine tarihinde ilk kez final oynayan rakibi Antalyaspor’u uzatmalarda 5-3 yenerek kupayı kazanmıştı.

2004-2005: Galatasaray’ın 14. kupa şampiyonluğu efsanevi futbolcusu Hagi’nin teknik direktörlük yaptığı sezonda kazanılmıştı. Olimpiyat Stadı’nda oynanan bu final maçında Galatasaray, Fenerbahçe’yi 5-1 gibi tarihi bir skorla yenerek kupayı kazanmış.

Lig Tarihin'de Ziraat Türkiye Kupasını en çok kazanan takım Galatasaray. Bu kupada Galatasaray'ın 14. kupa şampiyonluğu bulunuyor.

"Cim Bom" ile "Es Es" finalde ilk kez rakip

Galatasaray ile Eskişehirspor, kupanın 52 yıllık tarihinde ilk kez finalde karşılaşacak. 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak finalin yeri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.

Kupayı son kez 2005 yılında kaldıran sarı-kırmızılı ekip, daha önce oynadığı 19 finalde 14 kez mutlu sona ulaşarak bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.  Daha önce 3 kez final oynayan kırmızı-siyahlı ekip ise müzesindeki tek Türkiye Kupası'nı 1971'de kazandı.

Galatasaray, kupada son şampiyonluğunu, aynı zamanda son finali olan 2004-2005 sezonunda elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki finalde Fenerbahçe'yi 5-1 mağlup ederek kupa sevincini yaşadı.

Eskişehirspor ise 1970-71 sezonunda Bursaspor ile yaptığı final maçlarından ilkini 1-0 yitirdi, ikincisini 2-0 kazanarak, tarihte ilk kez kupayı müzesine götürdü. "Es Es", kupada son finalini ise 1986-87 sezonunda Gençlerbirliği ile oynadı. İlk maçı deplasmanda 5-0 yitiren Eskişehirspor, rövanşı 2-1 kazanmasına rağmen kupayı rakibine kaptırdı.

26 sezon sonra gelen mutluluk

Uzun aradan sonra 1986-1987 sezonunda finale yükselen Eskişehirspor, Gençlerbirliği ile karşılaştı. Başkent ekibinin deplasmanda Avni Okumuş, Özcan Duman, Halil İbrahim Eren ve Harun Erol'un (2) ayağından bulduğu 5 gole cevap veremeyen Es-Es'ler, sahadan mağlup ayrıldı. Kırmızı şimşeklerin, rövanş maçında Fuat Kavaç ve Erdoğan Koç'ın attığı gollere Özcan Duman ile karşılık veren Gençlerbirliği 2-1 yenilmesine rağmen kupayı müzesine götürdü.

Eskişehirspor, 2013-2014 sezonundaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sahasında 1-0 yenildiği Medical Park Antalyaspor ile dün rövanşta karşılaştı.

Rakibinin ilk yarıda Diarra ile bulduğu golün ardından soyunma odasına 1-0 mağlup giren Es-Es'ler, ikinci yarıda Kamara'nın vuruşunda Emre Güngör'e çarpan top ağlarla buluşunca skoru eşitledi. Daha sonra Kamara ve Necati Ateş'in golleriyle skoru 3-1'e getiren "kırmızı şimşekler", 26 sezon aradan sonra Türkiye Kupası'nda final oynamaya hak kazandı.

Eskişehirspor, finalde kupayı kazanmak için Galatasaray ile karşılaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...