Tgrt Haber
17 Aralık 2014 17:59

Henry 30 milyon euro alacak

Futbolu bırakan Thierry Henry, İngiliz yayın kuruluşu Sky Sports'ta spor yorumculuğu yapacak.

Henry 30 milyon euro alacak
henry, sky sports, yorumculuk,

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 20 yıllık futbol kariyerini  sonlandıran Fransız yıldız Thierry Henry, yeşil sahalarda bu kez yorumcu olarak  yüklü miktarda bir gelir elde edecek. İngiliz yayın kuruluşu Sky Sports'un futbol yorumculuğu teklifini  kabul eden Henry, kanal ile 6 yıl için 30 milyon avro karşılığında anlaşmaya  vardı. 37 yaşındaki Fransız golcü, elde ettiği gelirle İngiltere'de faal  futbol hayatını sonlandırarak yorumculuğa başlayan Gary Neville gibi tüm  meslektaşlarına fark atarak bu işten en fazla gelir elde edecek isim olacak.  Henry, aynı zamanda önemli turnuvalarda BBC kanalında da yorumculuk yaparak ekstradan bir gelirin de sahibi olacak. Kariyerini yine futbolla ilgili bir işle sürdürmesine ilişkin konuşan  Fransız oyuncu, "Mantıklı bir seçenek gibi gözüktü. Bu sayede futbola yakın  kaldım ve taraftarın oyunu anlamasına yardımcı olacağım" değerlendirmesinde  bulundu.
 
Kariyerine ülkesinin Monaco takımında başladıktan sonra İtalya'da  Juventus, İngiltere'de Arsenal, İspanya'da Barcelona ve ABD'de New York Red Bulls  formalarıyla 709 maça çıkan Henry, 344 gol atmıştı. Fransa Milli Takımı'nda ise  123 kez görev yapan futbolcu 51 kez fileleri havalandırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...