Tgrt Haber
20 Aralık 2014 00:05

Fenerbahçe'nin tartışmalı penaltısı ortalığı karıştırdı

Fenerbahçe'ye 3 puan kazandıran golü getiren penaltıya Erciyessporlular uzun süre itiraz etti.

Fenerbahçe'nin tartışmalı penaltısı ortalığı karıştırdı

Süper Lig'in 14. haftasında Erciyesspor ile karşılaşan Fenerbahçe, tartışmalı bir penaltı golüyle galip geldi. Karşılaşmanın 84. dakikasında sarı lacivertli takım, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top Mehmet Akgün'e çarptı. Bu pozisyonun ardından Fenerbahçeli oyuncular ohakem Hüseyin Göçek'e itiraz ederken, Göçek bir süre bekledi ve 6. hakem Koray Gençerler'in uyarısıyla beyaz noktayı gösterdi. Bu sefer de Erciyessporlu oyuncular büyük tepki gösterdi.

Yaklaşık 2 dakikalık duraklamanın ardından topun başına gelen Emre Belözoğlu, topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

MUSTAFA ÇULCU: PENALTI KESİNLİKLE HATALI
Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı atışının hatalı olduğunu söyledi. Çulcu son dakikalardaki pozisyonla ilgili şunları söyledi:

Penaltı kararı kesinlikle hatalı. Erciyessporlu futbolcu dengesini kaybetti ve topu göremedi. Kendini toparlamaya çalışırken top koluna çarptı. Burada hakem yanlış bir yorum yaptı. Zaten Hüseyin Göcek orta sahaya doğru koşarken, 5. hakem Koray Gençerler'in uyarısı ile geri dönüp penaltıyı verdi. Neredeyse Ankara üzerinden uçakla dönüp düdüğü çaldı. FIFA hakemi statüsündeki bir hakem böyle pozisyonları yorumlayabilmeli. Çünkü pozisyon kör bir noktada değildi. Hakemlerimiz 5. ve 6. hakemlere teslimiyetçi bir şekilde maç yönetiyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...