Tgrt Haber
06 Mart 2015 16:59

İbrahim Kutluay'dan Midyat'ta gösteri maçı

Darüşşafaka Doğuş basketbol takımının Midyat Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde yaptırdığı basketbol sahasının açılışına katılan eski basketbolcü İbrahim Kutluay, öğrencilerle gösteri maçı yaptı.

İbrahim Kutluay'dan Midyat'ta gösteri maçı
ibrahim kutluay,gösteri maçı

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Darüşşafaka Doğuş Basketbol, 500 öğrencisi bulunan Midyat Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ne, "Oyunda kal" projesi kapsamında, bir basketbol sahası yaptı. Gençler arasında sporu yaygınlaştırmak amacıyla yapılan tesisin açılış törenine Doğuş Holding Marka ve Gayri Maddi Varlık Yönetim Kurulu Başkanı Semih Yalman, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Midyat Milli Eğitim Müdür vekili Faruk Tercan, Okul Müdürü İlhan Bayar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Saylık'ın girişimleriyle okula kazandırılan basketbol sahasının açılış töreninde konuşan İbrahim Kutluay, şunları söyledi:
"Burada olmaktan son derece mutluyuz. Amacımız sizin gibi gençlere bu imkanları oluşturup, sizlerin de oyunda kalmanızı sağlamak. Sporu sevmenizi sağlamak, sporla büyümemizi, sporun bizler için çok önemli bir unsur olduğunu, hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak, hem de zihinsel ve bedensel gelişimi sağlamak için sporun hep içimizde olması gerektiğini vurgulama çalışıyoruz. Hayatınızda kendinizi bir spor dalı ile özdeşleştirin ve sporun size vereceği artılardan yararlanmaya çalışın."
Semih Yalman ise "oyunda kal" platformu oluşturduklarını belirtirken şöyle konuştu:
"Türkiye'deki bütün ihtiyacı olan sahaları onarıyoruz. Gençlerimize gidiyoruz, onları dinliyoruz. Onların isteklerine kulak veriyoruz ve onları birer elçi olarak görüyoruz. Yani sizler de yarın gideceksiniz küçüklerinize, oyunda kalmalarını, oyun oynamalarını ve oyundaki hayat derslerini öğrenmelerini sağlamanız lazım. Dolayısıyla hepiniz görevlisiniz. İlçemizin kaymakamı da, valisi de, hepsi yardımcı oldu. Küfür istemiyoruz, biz tribünlerin kucaklaşmasını istiyoruz. Spor sadece skor değildir, biz sporu istiyoruz. Spor ile eğitimin birleşmesini istiyoruz."

Basketbol sahasının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İbrahim Kutluay, okulun basketbol takımıyla bir gösteri maç yaptı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Kutluay, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...