Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2014 17:18

Galatasaray Bursaspor maç özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray evinde Bursaspor ağırladı. Sarı Kırmızılılar güçlü rakibini 6 golle geçti.

Galatasaray Bursaspor maç özeti ve golleri
galatasaray, bursaspor, spor toto süper lig, Galatasaray Bursaspor maçı, maç izle, maç canlı izle, 50. randevu, Süper Lig

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada son haftaların formda takımı Bursaspor'u konuk eden Galatasaray farklı bir galibiyet aldı. Galatasaray'ın efsane oyuncu 'Taçsız Kral' Metin Oktay'ın doğum gününde oynanan mücadeleyi Galatasaray 6-0 kazandı. Maçın yıldızı Wesley Sneijder attığı 3 golle hattrick yaparken, Galatasaray'ın diğer gollerini Eboue, Drogba ve Selçuk İnan attı. Maçın 13. dakikasında Galatasaray, Wesley Sneijeder'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sneijder'in pası ile ceza sahasına giren Felipe Melo, son çizgiye inerken pasını kale arka direğinde bulunan Sneijder'e aktardı ve Sneijder'e sadece topa dokunmak kaldı.17. dakikada Galatasaray mutlak bir gol kaçırdı. Ceza sahasına girerken Melo'nun çektiği şutta topu kaleci Frey uzaklaştırdı.Galatasaray 20. dakikada Sneijder'in muhteşem golü ile skoru 2-0 yaptı. Orta sahadan aldığı topu ceza sahası önüne kadar süren Sneijder ceza sahasına girmeden şutunu çekerek Bursaspor ağlarını sarstı. Bu golden 4 dakika felipe Melo'nun pasında Emmanuel Eboue ceza sahası içerisine girdi ve kaleci Sebastien Frey'i çalımlayarak topu ağlarla buluşturdu.
Sneijder'den Hat-trick
Sneijder 43. dakikada kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü atarak Galatasaray'ı 4-0 öne geçiren golü attı. Ceza sahası yayında Taye Taiwo'nun müdahale ettiği top penaltı noktası önünde duran Sneijder'in önüne geldi ve Hollandalı yıldız vuruşunda topu ağlarla buşuşturdu. İlk yarı Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda da goller devam etti
Sarı-Kırmızılı takım 66. dakikada Didier Drogba'nın ayağından bulduğu golle skoru 5-0'a getirdi. Emmanuel Eboue'nin son çizgiye inerek verdiği pasta topa şık bir dokunuş yapan Drogba topu Bursaspor ağlarına yolladı. 88. dakikada bu kez sahneye çıkan isim Selçuk İnan oldu ve attığı golle maçın skorunu 6-0 olarak ilan etti. Bu skorun ardından Galatasaray puanını 37'ye yükseltirken, Bursaspor 27 puanda kaldı. Galatasaray bu galibiyet ile puanını 37'ye çıkarırken Fenerbahçe ile puan farkını 7'ye indirdi.
GALATASARAY - BURSASPOR 6 - 0(maç skoru)
GALATASARAY:Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Sabri, Ceyhun, Melo, Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
BURSASPOR: Frey, Şener, Serdar, Civelli, Taiwo, Şamil, Belluschi, Sercan, Kazım, Sestak, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
STAT: TT ARENA
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Mete Kalkavan
MAÇTA ÖNEMLİ DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray yine kendi sahasında Eskişehirsor'u konuk edecek. Bursaspor ise gelecek hafta sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.
Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37'ye yükselterek Fenerbahçe ile olan puan farkını 7'ye düşürdü. Bursaspor ise 27 puanda kaldı.
Galatasaray'ın gollerini Wesley Sneijder (3), Emmanuel Eboue, Didier Drogba ve Selçuk İnan kaydetti.
Galatasaray, Bursaspor'u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
90. dakika: Son düdük geldi ve karşılaşma sona erdi.
89. dakika: Bursaspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına ortada Civelli'nin kafa vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.
88. dakika: GOL! Selçuk İnan. Ceza alanına yüksek gönderilen topla buluşan Selçuk, ceza alanı içi sol çaprazında açısını düzelttikten sonra sağ ayağıyla top sağ köşeden ağlarla buluşturdu.
87. dakika: Kullanılan köşe vuruşunda Hajrovic'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
86. dakika: Kullanılan köşe vuruşunda Hajrovic'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
85. dakika: Galatasaray atağında Selçuk, ceza alanı dışından kaleye şutunu gönderdi ama Frey topu kornere çeldi.
84. dakika: Bursaspor gole yaklaştı. Volkan, sol kanattan taşıdığı topu Sestak'a verdi. Sestak ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama top üst direkten döndü.
82. dakika: Galatasaraylı oyuncular rakip yarı alanda pas yapıyor.
80. dakika: Galatasaray atağında Melo'nun pasında topla buluşan Hajrovic, açısını düzeltip şutunu çekti ama top kaleci Frey'de kaldı.
79. dakika: Galatasaray'da Semih Kaya sakatlandı ve oyuna devam edemeyecek.
78. dakika: Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Didier Drogba oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna girdi.
76. dakika: Bursaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Şener'in Oğuzhan'a pasında ofsayt bayrağı kalktı.
75. dakika: Bursaspor atağında Şener, ceza alanına girdi, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi.
74. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
72. dakika: Bursaspor atağında Taiwo'nun sol kanattan ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı top Volkan kontrol edip kaleye şansını denedi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.
70. dakika: Bursaspor, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Belluschi'nin kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
68. dakika: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Kazım'a sert bir müdahale yapan Hakan Balta sarı kart gördü.
67. dakika: Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Eboue'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
65. dakika: Bursaspor atağında ceza alanına yapılan ortada Kazım'ın indirdiği topa Civelli vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
63. dakika: GOL! Didier Drogba
62. dakika: Bursaspor'da oyuncu değişikliği. Sercan Yıldırım oyundan çıkarken yerine Volkan Şen oyuna girdi.
61. dakika: Bursaspor atağında Fernandao, ceza alanı ön çizgisi yanına kadar geldi ama pasını atamadı.
60. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Muslera topu tek yumrukla uzaklaştırdı. Muslera aynı anda Serdar'ın da müdahalesiyle yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi.
59. dakika: Bursaspor atağında Kazım'ın ceza alanına ortasında Hakan topu kornere gönderdi.
58. dakika: Sarı kırmızılılar sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
56. dakika: Galatasaray atağında Drogba'nın ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Hajrovic'in vuruşu yandan dışarıya gitti.
55. dakika: Galatasaray'da Didier Drogba, ayakkabısı ayağından çıkınca saha kenarına gitti ve ayakkabılarını giydi. Ardından oyuna uzun süre alınmayan Didier Drogba ve Galatasaraylı yetkililer bu karara tepki gösterdiler.
54. dakika: Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Eboue, Civelli'den sıyrılmaya çalışırken Civelli, topa eliyle müdahale etti.
53. dakika: Bursaspor atağında Belluschi'nin ceza alanına ortasında Kazım'ın kafa vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.
52. dakika: Bursaspor atağında Şamil'in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan topu Muslera kontrol etti.
50. dakika: Sarı kırmızılılar ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da tola daha fazla oynayan taraf.
48. dakika: a'nın vuruşu dışarıya çıktı.
47. dakika: Galatasaraylı oyuncular kendi yarı alanlarında hazırlık pasları yapıyor.
46. dakika: İkinci yarı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
Galatasaray, Wesley Sneijder'in hat-trick yaptığı mücadelenin ilk yarısını 4-0 önde kapattı.
İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
45. dakika: Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kullandı ama ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
44. dakika: GOL! Wesley Sneijder. Eboue ve Drogba paslaşmalarının ardından ceza alanına yerden yapılan ortada Sneijder, müsait durumda topu ağlarla buluşturdu.
43. dakika: Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Sestak, rakibine faul yaptı.
42. dakika: Bursaspor atağında Taiwo, ceza alanına girmek istedi ama araya giren Burak topu kornere gönderdi.
40. dakika: Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Belluschi'nin ceza alanına kaçan Sercan'a pasında araya Melo girdi.
38. dakika: Bursaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Drogba, Serdar'a yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
36. dakika: Sarı kırmızılı takım rakip ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Drogba'nın kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
35. dakika: Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, sol kanattan rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza alanına girdi ve sağ ayağının dışıyla pasını Drogba'ya gönderdi ama savunma araya girdi.
33. dakika: Bursaspor atağında Taiwo'nun ceza alanına ortasında yaşanan küçük karambolde Sabri topu uzaklaştırdı.
31. dakika: Bursaspor etkili geldi. Taiwo'nun sol kanattan ceza alanına ortasında Kazım'ın kafa vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.
30. dakika: Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Taiwo'nun ceza alanına ortasında Muslera topun sahibi oldu.
28. dakika: Galatasaray atağında ceza alanına gönderilen uzun topu Drogba kafasıyla Burak'a indirdi ama Burak'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunu kaleci Frey çeldi.
27. dakika: Bu kez sağ kanattan gelişe Bursaspor atağında ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
25. dakika: Bursaspor gole çok yaklaştı ama Fenandao'nun ceza alanına yapılan ortada vole vuruşu sağ direkten geri döndü ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.
24. dakika: Türk Telekom Arena'da Galatasaray'dan gol yağmuru.
23. dakika: GOL! Emmanuel Eboue. Yine etkili paslarla rakip kaleye giden Galatasaray'da Eboue'ye atılan ara pasında Eboue, topu alıp ceza alanına girdi ve Frey'i de geçtikten sonra topu ağlarla buluşturdu.
21. dakika: GOL! Wesley Sneijder. Sneijder, topu sürüp ceza alanının dışından uzak mesafeden sol ayağıyla kaleye şutunu gönderdi ve top sol üst köşeden ağlarla buluştu. Olağanüstü bir gol Wesley Sneijder'den.
20. dakika: Sarı kırmızılı ekibin savunmasından rakip savunma arkasına koşu yapan Drogba'ya atılan pasta Drogba topu kontrol edip ceza alanına girdi ama vurmakta geç kalınca Serdar, topu kornere gönderdi.
17. dakika: Galatasaray'ın Bursaspor'a oranla %60'a %40 üstünlüğü bulunuyor.
15. dakika: Bursaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Burak, Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
13. dakika: GOL! Wesley Sneijder. Galatasaray atağında Felipe Melo, ceza alanına girerken müthiş bir süratle 3 rakibinin arasından geçip sol kale direği dibindeki Sneijder'e pasını verdi ve Sneijder, topu boş kaleye gönderdi.
12. dakika: Sabri'nin sağ kanattan ileriye hareketlenen Eboue'ye uzun pasında Eboue, topu oyun alanı içinde tutamadı.
10. dakika: Bursaspor şu anda kendi yarı alanına çekilmiş durumda. Galatasaray rakip yarı alanda pozisyon arıyor.
8. dakika: Galatasaraylı oyuncular etkili paslarla rakip ceza alanı önüne kadar gittiler ama Eboue'nin ceza alanına yerden pasında araya savunma girdi.
8. dakika: Galatasaraylı oyuncular etkili paslarla rakip ceza alanı önüne kadar gittiler ama Eboue'nin ceza alanına yerden pasında araya savunma girdi.
6. dakika: Bursaspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Melo, ayağını fazla kaldırdı ve karar serbest vuruş.
5. dakika: Bursaspor atağında sağ kanattan Belluschi'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
3. dakika: Bursaspor atağında Sercan, topla birlikte rakip ceza alanına yaklaşıp pasını Belluschi'ye verdi ama savunma araya girdi.
2. dakika: Galatasaray atağında Melo'nun pasında topla buluşan Eboue, iki rakibinin üstüne gitti ama topu oyun alanında tutamadı.
1. dakika: Mücadele Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
Türk Telekom Arena Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
İŞTE SON BİLGİLER;
Maç öncesinde Ligin ikinci yarısına deplasmanda 0-0'lık Gaziantepspor beraberliği ile başlayan ve lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının 10'a çıkmasını önleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde Bursaspor'u yenmenin hesabını yapıyor. Bursaspor maçı öncesi Galatasaray'da, sezonu kapatan Bruma ve Aydın Yılmaz'ın yanı sıra, Hamit Altıntop ile Gökhan Zan'ın sakatlıkları devam ediyor. Yeni transferlerinden İzet Hajrovic'in lisansını çıkaran ve Bursaspor karşısında oynatma şansını elde eden "Cim Bom", Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Telles'in lisansını ise henüz çıkaramadı. Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda yapılan Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan ve ligdeki Gaziantepspor ile yine kupadaki Elazığspor karşılaşmasında oynayamayan Burak Yılmaz, Bursaspor karşısında takımdaki yerini alabilecek.
Melo "dalya" diyecek
Galatasaray'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, forma şansı bulması durumunda sarı-kırmızılı ekipteki 100. resmi maçını yarın Bursaspor karşısında oynayacak ve "dalya" diyecek. Bu arada sizlere kadroları verecek olursak eğer Galatasaray karşılaşmaya, Muslera, Salih, Melo, Semih, Hakan, Selçuk, Emre, Hajrovic, Sneijder, Burak, Drogba ile başlayabilir. Diğer taraftan Bursaspor takımı ise zorlu mücadeleye, Frey, Şener, İbrahim, Civelli, Taiwo, Ozan Tufan, Bellusci, Şamil, Oğuz Han, Sestak, Fernandao ilk 11'i ile başlayacak gibi duruyor. Bu arada Puan kaybına tahammülü olmayan Aslan, ligde yedi maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor'u konuk ediyor.Fenerbahçe'nin, Eskişehirspor deplasmanından puansız dönmesinin ardından, ezeli rakibi ile arasındaki puan farkını indirmek isteyen Galatasaray, Bursaspor ile zorlu bir mücadeleye çıkıyor. Bursa maçı öncesi Galatasaray’da, sezonu kapatan Bruma ve Aydın Yılmaz’ın yanı sıra, yeni transferlerden Oğuzhan Kayar ve Hamit Altıntop ile Gökhan Zan’ın sakatlıkları da devam ediyor. Bu arada Cim-Bom’da yabancı kontenjanı boşalmadığı için lisansı Gaziantepspor maçına yetişmeyen İzet Hajrovic bugünkü maçta sahadaki yerini alacak. Teknik Direktör Roberto Mancini, Bosnalı futbolcuya sağ açıkta görev verecek. Hajrovic, Türk Telekom Arena’da ilk kez taraftarın karşısına çıkacak.
Alex Telles yetişmedi
Aslan’da, Alex Telles’in lisansı ise yetişmedi. Genç oyuncu için uzun süredir Brezilya Futbol Federasyonu’ndan beklenen uluslararası transfer sertifikası gelmeyince TFF’den lisans çıkarılamadı. Bu gelişme üzerine Mancini’nin sahaya süreceği kadro ve kullanacağı yabancılar konusundaki kararı değişti. Buna göre İtalyan teknik adam, kupa maçındaki gibi takımını 4-4-2 sistemiyle sahaya sürecek. Mancini’nin sürprizi ise Koray Günter olacak. Genç futbolcu ile yakından ilgilenen ve idmanlarda Semih Kaya ile beraber stoperde oynatan tecrübeli teknik adamın, sağ bekte yine Salih Dursun’a görev vermesi bekleniyor. Orta alanda Melo-Selçuk ikilisini kullanacak olan İtalyan hoca, Sneijder’i ise sola yakın oynatacak. Cezası biten Burak Yılmaz ile Drogba ise forvet hattında görev yapacak.
Melo’dan dalya
Felipe Melo bugün Bursaspor karşısında, “dalya” diyecek. Geride kalan 2,5 sezonda sarı-kırmızılı formayla 78 Süper Lig, 15 Şampiyonlar Ligi, 5 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 kez de TFF Süper Kupa maçında görev yapan Brezilyalı futbolcu, 100. resmi maçını Bursaspor önünde oynayacak. Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda yapılan Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan ve ligdeki Gaziantepspor ile yine kupadaki Elazığspor karşılaşmasında oynayamayan Burak Yılmaz, Bursaspor karşısında takımdaki yerini alabilecek. Teknik direktör Daum yönetimindeki konuk ekip Bursa’da da önemli eksikler var. Ferhat’ın kart cezasının yanı sıra Ozan İpek’in sakatlığı sürüyor. Hafif sakatlıkları bulunan Serdar Aziz ile Colin Kazım’ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Sizlere tekrar belirtmek gerekirse eğer, Galatasaray Bursaspor mücadelesi bu akşam saat 19.00'dan itibaren canlı ve şifreli olarak Lig TV kanalından yayınlanacaktır. Galatasaray Bursaspor mücadelesinin canlı anlatımı ve diğer tüm son dakika haberleri ise spor sayfamızda olacaktır. Puan kaybına tahammülü olmayan Aslan, ligde yedi maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor'u konuk ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...