Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2016 20:12

Galatasaray finalde rakibini bekliyor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalarak finale yükseldi. Sarı-Kırmızılı ekip ilk karşılaşmayı deplasmanda 3-1 kazanmıştı.

Galatasaray finalde rakibini bekliyor
galatasaray, çaykur rizespor,

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

Ahmet İlhan direğe takıldı

10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı, karşısına aldığı Carole’ü geçtikten sonra ceza alanına girdi. Orhan, pasını penaltı noktası civarındaki takım arkadaşı Ahmet İlhan Özek’e aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, kaleci Muslera’yı geçen top, direkten döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı. Aynı dakika içinde karşı atak geliştiren Galatasaray’dan Yasin Öztekin’in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan’da kaldı.

21. dakikada Podolski’nin savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Yasin Öztekin, kaleci Gökhan Akkan’dan sıyrılmak istedi ancak meşin yuvarlak Gökhan’dan döndü. Dönen topu alan Emre Çolak, kaleci Gökhan’ı çalımladıktan sonra ceza alanı içi sağ tarafından son çizgiye indi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topu savunmada Ümit Kurt kafayla uzaklaştırdı.

Denayer zoru başardı

22. dakikada Sercan Kaya’nın ara pasıyla ceza alanına giren Ahmet İlhan Özek, sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top Uruguaylı file bekçisinden döndü. Ahmet İlhan, yeniden kendisine gelen meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi ancak Denayer kafayla çizgi üzerinden topu çıkardı. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da önemli bir gol pozisyon geliştiremedi ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

Her iki takım da ikinci yarıya birer oyuncu değişikliği ile başladı. Galatasaray'da Olcan Adın çıktı, Yasin Öztekin girdi. Çaykur Rizespor'da ise Tuzynski kenara geldi, yerine Mehmet Akyüz dahil oldu.

Galatasaray, 62. dakikada önemli bir gol fırsatı yakaladı. Emre Çolak'ın pasıyla topla buluşan Lukas Podolski sol kanattan ilerledi. Podolski, ceza sahasına girer girmez sağ kanattan bindirme yapan Sabri'ye ortasını yaptı ancak Sabri'nin şutunda top yan ağlarda kaldı.

74. dakikada bir önemli gol fırsatı daha yakalayan Galatasaray'da Fernando Muslera'nın degajıyla rakip yarı alanın ilk metrelerinde topu önüne alan Sinan Gümüş, Ümit Kurt'tan sıyrılıp sağ ayağıyla şutunu çekti ancak top kalenin solundan direği sıyırarak auta gitti.

90+2'de Umut Bulut, açılan ortaya iyi yükseldi. Umut'un kafa vuruşunda top direği yalayarak dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından bir fırsat daha yakalayan Gaatasaray'da Selçuk İnan, kaleyi karşıdan gören noktadan topu farklı bir şekilde auta gönderdi.

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde 0-0 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılı ekip bu sonuçla finale yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...