Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2016 19:07

Galatasaray kendi evinde Trabzonspor'a kaybetti

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray kendi evinde Trabzonspor'a kaybetti
maç ,trabzonspor, galatasaray,

Galatasaray - Trabzonspor mücadelesinde gülen taraf, 1-0'lık skorla deplasman ekibi Trabzonspor oldu. Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray evinde, Trabzonspor ile karşılaştı.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve Fırat Aydınus'un yönettiği mücadeleyi Trabzonspor 17. dakikada Dame N'Doye'nin attığı golle 1-0 kazandı. Teknik direktör Ersun Yanal böylece, Trabzonspor'un başında Galatasaray'a karşı oynadığı 3 maçı da kazanmış oldu.

Bu skorun ardından Galatasaray bu sezon ilk yenilgisini tattı ve 17 puanda kaldı. Trabzonspor ise 2 maç sonra kazandı ve 10 puana yükseldi.

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak, Trabzonspor ise evinde Rizespor'u konuk edecek.

RIEKERINK'TEN 4 DEĞİŞİKLİK

Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının başlangıç kadrosunda 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Josue, Sneijder'in iyileşmesi sonrası yedekler arasında kalırken, sakatlandığı açıklanan Hakan Balta'nın yerine ise savunmada Semih Kaya şans buldu. Hollandalı teknik adam, Trabzonspor karşısıda ayrıca, Yasin Öztekin'in yerine Podolski'ye, Sabri Sarıoğlu'un yerine de Cavanda'ya yer verdi.

VE WESLEY SNEIJDER 150. MAÇINA ÇIKTI

Hollanda Milli Takımı kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği karşısında oynayamayan Sneijder, Trabzonspor maçıyla yeniden sahalara dönerken, Galatasaray formasıyla 150. resmi maçına çıktı.

Karşılaşma Galatasaray'ın kontrolünde başladı. İlk 10 dakikalık bölüm düşük tempo ve 0-0'lık eşitlikle geçildi.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA GOL GELDİ!

Mücadelenin 16. dakikasında konuk ekip Trabzonspor golü buldu. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bero topla buluştu. Bero topla ilerledikten sonra Castillo ile verkaç yaptı ve topu alarak Galatasaray ceza sahasına girdi. Bero, sol tarafa doğru yerden pasını çıkardı ve N'Doye boş kaleye topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 17. dakikada N'Doye'nin golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

Trabzonspor forması giyen Castillo, Cavanda ile girdiği ikili mücadelede sonrasında bir sakatlık geçirdi. Castillo bu sakatlıktan sonra oyuna devam edemedi ve bordo-mavili ekipte 26. dakikada Castillo yerine oyuna Yusuf Erdoğan dahil oldu.

30. DAKİKADAN SONRA ÜST ÜSTE ETKİLİ POZİSYONLAR

Galatasaray, ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde rakibi karşısında baskını arttırdı. Bruma 36. dakikada kazandığı topla orta sahayı çok hızlı bir şekilde geçti ve ceza sahasına hareketlenen Eren Derdiyok'a pasını çıkardı. Eren topu sağına çektikten sonra kaleye sert bir şut gönderdi ancak Onur Kıvrak topu çelmeyi başardı.

Bu pozisyonun ardından, 41. dakikada Bruma rakip alanda iki Trabzonspor oyuncusundan kurtuldu ve ceza sahasına doğru topla birlikte hareketlendi. Portekizli oyuncu ceza sahası dışından kaleyi düşündü ancak top savunmadan sekip kornere çıktı.

İlk yarının son bölümünde Galatasaray daha fazla rakip alanda yer alıp pozisyon arasa da gol gelmedi ve ilk 45 dakika Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

G.SARAY BRUMA İLE GOLE YAKLAŞTI

Galatasaray, ikinci yarıya daha istekli ve hızlı başladı. 50. dakikada Bruma sağ korner noktasının yakınlarında topla buluştu. Bruma karşısındaki iki oyuncudan şık bir bacak arası çalımıyla kurtuldu ve ceza sahasına girdi. Portekizli yıldız adayı, ceza sahasına girer girmez topu yerden kale önündeki Eren ile buluşturmak istedi ancak ortasında Onur topu kontrol etmeyi başardı.

Gol için baskısını arttıran Galatasaray, rakip alanda boşluk ararken, Selçuk topla buluştu. Selçuk pasını Eren'e çıkardı. Eren bekletmeden ceza sahası çizgisindeki Tolga'ya pasını yolladı. Tolga Ciğerci topu sağına çekip vuruşunu yaptı ancak Onur topu son anda köşeden çıkarmayı başardı.

N'DOYE YAVAŞ KALDI VE POZİSYONU HARCADI

Mücadelenin 70. dakikasında Galatasaray savunması az oyuncu ile yakalandı. Mehmet Ekici, savunmanın arkasına koşan N'Doye ile topu buluşturdu. N'Doye Muslera ile karşı karşıya kaleye doğru hareketlendi. Arkadan koşan Aurelien Chedjou, N'Doye'ye yetişti ve arkadan müdahalesiyle topu kazanmayı başardı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...