Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2015 20:46

Galatasaray Odeabank, Edirnespor deplasmanında rahat kazandı

Edirnespor deplasmanına konuk olan Galatasaray Odeabank, mücadeleyi 96-42 ve seriyi de 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Galatasaray Odeabank, Edirnespor deplasmanında rahat kazandı
gs, galatasaray odeabank, Edirnespor,

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto Play-Off Çeyrek Final Serisi ikinci maçında Edirne Belediyesi Edirnespor deplasmanına konuk olan Galatasaray Odeabank, mücadeleyi 96-42 ve seriyi de 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya Nuria Martinez - Şebnem Kimyacıoğlu - Bahar Çağlar - Sancho Lyttle - Nevriye Yılmaz beşiyle giren Galatasaray Odeabank, Nuria Martinez ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun üçlükleriyle ilk dakikalarda skor üretti. Ayşe Cora - İrem Tulgar - Dilek Özak - Özge Kavurmacıoğlu - Luca Ivankovic beşiyle parkeye adım atan Edirnespor, Ayşe Cora'nın asistleriyle maça başladı. Mücadelenin yedinci dakikası 13-7 Sarı - Kırmızılı ekip lehine geçti. Kalan bölümde savunmasını sertleştiren Edirne ekibi yakaladığı 5-0'lık seriyle skoru dengeledi ve ilk çeyrek 13-12 Galatasaray Odeabank lehine noktalandı.

İkinci çeyrek iki takım arasındaki güç farkının parkeye yansıyan haliydi. Rakibine sadece beş sayı şansı tanıyan Galatasaray Odeabank, önce 10-0'lık seri yakaladı. Akabinde gelen 8-0'lık seriyle durum Sarı-Kırmızılılar lehine 31-14'e kadar geldi. Kenardan gelen Deniz Çolakoğlu'nun yaptığı katkıyla birlikte mücadelenin ilk devresi 35-17 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle bitti.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı isabetlerle geçti. Edirnespor İrem Tulgar ve Özge Kavurmacıoğlu üzerinden skor üretirken, Galatasaray Odeabank ise pota altı isimleri Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'ın basketleriyle sayılar buldu. Karşılaşmanın 23. dakikasında Galatasaray Odeabank'ın 41-24'lük üstünlüğü vardı. Savunmayı sertleştiren Ekrem Memnun'un öğrencileri bu çeyrekte altı buçuk dakika rakibine basket izni vermedi. Son dakikada Jelena Dubljevic önce turnike isabeti buldu, ardından faul çizgisinde 2/2 atarak üçüncü çeyreğin sonucu belirledi. Final periyoduna girilirken skor 64-32 Galatasaray Odeabank lehineydi.

Son çeyreğin başında Ayşegül Günay - Deniz Çolakoğlu - Jelena Dubljevic üçlüsü oyuna damgasını vurdu. Bu isimlerden gelen isabetlerle maçın bitmesine altı buçuk dakika kala Sarı - Kırmızılılar skoru 74-34 yapmıştı.  Kalan dakikalar içinde Queralt Casas oyuna hükmetti. Üçlüğüyle başlayan sekansı turnikesiyle noktalayan Casas bu süre zarfında üst üste dört asist yapmıştı. Son bölümde İnci Güçlü ve Seda Deniz basketler kaydetti. Mücadeleyi 96-42 kazanan Galatasaray Odeabank, iki maç sonunda Edirnespor'u elemeyi başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...