Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2015 20:58

Türkiye Kupası Galatasaray'ın

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nı, finalde Bursaspor'u 3-2 yenen Galatasaray kazandı.

Türkiye Kupası Galatasaray'ın
bursaspor, galatasaray,

Ziraat Türkiye Kupası final müsabakasında Galatasaray, Bursaspor'u 3-2 yendi. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla üst üste 2., toplamda 16. kez Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.Karşılaşmanın 25. dakikasında Bursaspor penaltı kazandı. Sağ taraftan ceza alanına giren Volkan Şen, Telles'le ikili mücadelesinde yerde kaldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, penaltı noktasını işaret etti. 27. dakikada penaltıyı kullanan Fernandao, Sinan Bolat'ı ters köşeye yatırarak meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla sol köşeden ağlarla buluşturdu: 0-140. dakikada Galatasaray, Burak'la skora dengeyi getirdi. Sol taraftan kazandığı köşe vuruşunu paslaşarak kullanan sarı-kırmızılılarda, Sneijder ceza alanına ortasını yaptı. Arka direkte bomboş pozisyondaki Burak topa ayak koydu. Yan direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Galatasaray, Burak'ın golüyle öne geçti. Bu dakikada Selçuk'un kendi yarı alanından gönderdiği ara pasta topla buluşan Burak, ceza alanı dışından sağ çaprazdan meşin yuvarlağa yerden vurdu. Top sağ köşeden filelerle buluştu: 2-1

58. dakikada Bursaspor, Volkan Şen'le skora dengeyi getirdi. Çalımlarla ceza alanına giren Bakambu'nun pasında Belluschi, topuk pasıyla meşin yuvarlağı Volkan Şen'e aktardı. Bu futbolcu, uygun durumda plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-2    

60. dakikada Galatasaray, Burak'ın golüyle bir kez daha öne geçti. Ceza yayının gerisindeki Selçuk'un pasında ceza alanında topla buluşan Burak, sağ çaprazdan topa yerden vurdu. Meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 3-2

Karşılaşmanın kalan bölümünde skorda değişiklik olmazken, Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Galatasaray törenle kupasını aldı

Hakem Bülent Yıldırım'ın bitiş düdüğünün ardından taraftarlarına koşan sarı-kırmızılı oyuncular, kupa şampiyonluğunu birlikte kutladılar. Daha sonra düzenlenen törende, ilk olarak teknik heyet ve oyunculara madalyaları verilirken, ardından Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan, 53. Ziraat Türkiye Kupası'nı Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın elinden aldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından organize edilen ve basın mensuplarının oylarıyla "maçın en değerli oyuncusu" seçilen Burak Yılmaz da gecede ödülünü aldı.

Finalin ardından tribünlerde olaylar yaşandı

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Galatasaraylı taraftarların tezahüratları sonrası Bursasporlu taraftarlar, sarı-kırmızılıların bulunduğu bölüme doğru meşale attı.

Bir süre sonra Galatasaray taraftarlarının bulunduğu bölüme doğru yönelen yeşil-beyazlılara güvenlik güçleri izin vermezken, bu sırada taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Galatasaray'ın kupayı kaldırdığı tören sırasında daha da artan olaylar, yeşil-beyazlı taraftarların güvenlik güçlerinin nezaretinde dışarı çıkarılmasıyla son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...