Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2014 09:35

Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu

Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin yerine göreve gelecek isim belli oldu.

Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu
galatasaray, galatasaray honcası, hamza hamzaoğlu,

Lig TV'nin son dakika haberine göre; Galatasaray'da Prandelli'nin görevden ayrılmasının ardından takımın başına Hamza Hamzaoğlu getirildi. Haberde Galatasaray'ın genç teknik adamın teknik direktörlüğe getirildiğini gün içinde resmi olarak açıklayacağı belirtildi. Kaynak:Ligtv Hamza Hamzaoğlu ne dedi?  A Milli Futbol Takımı Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu, "Galatasaray yönetimiyle bir görüşmemiz oldu ancak daha resmi bir şey yok" dedi. Hamzaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray yönetimiyle görüştüklerini belirterek, "Ancak daha resmi bir şey yok. Aradılar, görüştük. Ancak mutlaka onların da başka alternatifleri vardır. Benim bağlı olduğum bir kurum var, onların da onayı gerekiyor. Bunlar olduktan sonra Galatasaray'a 'hayır' diyemeyiz" ifadelerini kullandı. Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e taşıyan Hamza Hamzaoğlu, mütevazı kadrosuyla takımı iki yıl bu ligde tuttuktan sonra kariyerine A Milli Futbol Takımı'nda devam etme kararı almıştı. Teknik direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayırma kararı alan sarı-kırmızılı kulüp, yeni teknik direktör arayışlarını sürdürüyor.  HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR? Hamza Hamzaoğlu, (d. 15 Ocak 1970, Gümülcine, Yunanistan), Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Türkiye Millî Futbol Takımı yardımcı antrenörü. Futbola İzmir'de 1988 yılında başladı. 1991 yılında İzmirspor'dan Galatasaray'a geldi. 1993 ve 1994'te şampiyon olan Galatasaray takımında yer aldı. Galatasaray'da takımla başarıdan başarıya koşan Hamza Hamzaoğlu, 1996 yılında Galatasaray'dan ayrılıp İstanbulspor'a gitti. Burada 2000 yılına kadar oynadı. 2000 yılında Siirt Jetpaspor'a transfer oldu. 2002-2003 yılında Konyaspor'a transfer oldu ve şampiyon olarak 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu. Ardından bir sezon Galatasaray'ın ara takımı olan Beylerbeyi'nde oynadı ve sezonun bitiminde aktif futbolculuk kariyerine veda etti.
Millî takım kariyeri
10 kez millî takımlara çağrılan Hamza Hamzaoğlu, 4 kez Türkiye U-21, 5 kez Türkiye Olimpik ve 1 kez Türkiye A Millî forması olmak üzere toplam 10 kez millî formayı giymiştır.23 Temmuz 2013'ten itibaren Fatih Terim'in Milli takımdaki yardımcılığını yapmaktadır.
Teknik direktörlük kariyeri
Hamzaoğlu, 2005-2006 sezonunda Konyaspor'da yardımcı antrenör olarak teknik adamlık kariyerine başladı. 2008-2009 yılları arası Malatyaspor, 2009-2010 yılları arası Eyüpspor'da teknik direktörlük görevini yürüttü. 2010-2011 sezonu başında 1. Lig takımlarından Denizlispor'la 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Denizlispor ile sezon ilk devresini lider bitirmesine rağmen sezonun ikinci devresinde üst üste aldığı kötü sonuçlar üzerine çok eleştirilmeye başlandı ve son olarak 29 Ocak 2011 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kendi sahasında 0-1 yenildi.[2] Bu lig karşılaşmasının ardından yapılan basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Mart 2011 tarihinde teknik direktör Mehmet Atilla Özcan ile yollarını ayıran Akhisar Belediyespor'u çalıştırmaya başladı. 2011-12 sezonunda 1. Lig'i şampiyon tamamlayan takım, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...