Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2015 14:32

Galatasaraylıların unutamadığı hakem vefat etti

Eski futbol hakemlerinden Aykan Köseoğlu, kalp krizi sonucu vefat etti.

Galatasaraylıların unutamadığı hakem vefat etti
aykan köseoğlu,ölüm,

1982-92 yılları arasında Türkiye'nin en iyi futbol hakemi olarak kabul edilen Köseoğlu, o dönem derbi maçların 1 numaralı ismiydi. Aykan Köseoğlu, Galatasaray'ın 14 yıl aradan sonra lig şampiyonu olduğu 7 Haziran 1987'deki Eskişehirspor maçının da hakemiydi. Alman teknik direktör Jupp Derwall yönetimindeki sarı kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştığı Eskişehirspor'u, Prekazi ve Muhammed'in attığı gollerle 2-1 yenerek lig şampiyonluğuna ulaşmıştı.
 Aykan Köseoğlu döneminde Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Ertuğrul Dilek, Köseoğlu için, "Çok müthiş bir hakemdi. Son derece yetenekli ve akıllıydı. Büyük maçları genelde o yönetirdi çünkü gerçekten çok başarılıydı" dedi.
Esas mesleği öğretmenlik olan Aykan Köseoğlu uzun yıllar eğitimci olarak hizmet verdi. Aykan Köseoğlu'nun cenazesi, yarın Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakkip, Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...