Tgrt Haber
13 Şubat 2016 16:21

Gençlerbirliği, sahasında Bursaspor'u 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Bursaspor'u 2-0 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı ve puanını 25'e yükseltti.

Gençlerbirliği, sahasında Bursaspor'u 2-0 mağlup etti
bursaspor, gençlerbirliği,

Lig'in ilk yarısını 13 puan ile 16 sırada tamamlayan ve düşme potasında bulunan Gençlerbirliği, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in takımın başına gelmesiyle inanılmaz bir yükseliş gösterdi.  Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında aldığı kötü sonuçlarla küme düşme hattına inen Gençlerbirliği, ikinci yarıda bambaşka bir kimliği büründü ve üst üste 4. kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 13 puan ile 16 sırada tamamlayan ve düşme potasında bulunan Gençlerbirliği, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in takımın başına gelmesiyle inanılmaz bir yükseliş gösterdi. İkinci yarının ilk maçında Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup eden Başkent temsilcisi daha sonra Antalyaspor'u 1-0 yendi. Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kasımpaşa'yı da 1-0'la geçen İbrahim Üzülmez'in takımı, bu hafta kendi evinde Hamza Hamzaoğlulu Bursaspor'u 2-0 mağlup etti.

İlk yarıda 13 puan toplayan Gençlerbirliği ikinci yarıda henüz 4 hafta geride kalmasına rağmen 12 puan toplayarak iyi bir çıkış örneği sergiledi.

Başkent ekibi, oynadığı son üç maçta da kalesini gole kapattı.

Kırmızı-siyahlıların ligin ikinci yarısında oynadığı maçların sonuçları şöyle:

Çaykur Rizespor: 2 - Gençlerbirliği: 3
Gençlerbirliği: 1 - Antalyaspor: 0
Kasımpaşa: 0 - Gençlerbirliği: 1
Gençlerbirliği: 2 - Bursaspor: 0

TİMSAH SERİYİ BOZDU

Süper Lig’de 4 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Bursaspor, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ne 2-0’lık skorla boyun eğerek seriyi bozdu.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında çıkışta olan iki ekibin mücadelesinde Gençlerbirliği, 21. hafta mücadelesinde sahasında Bursaspor ile karşılaştı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan mücadelenin ikinci yarısına Başkent ekibinin Fas asıllı Hollandalı futbolcusu El Kabir damga vurdu. Ante Kulusic’in 69. dakikada kaydettiği golün hazırlayıcısı olan El Kabir, 71. dakikada bu kez kendisi ağları havalandırdı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmazken, Gençlerbirliği sahadan 2-0 galip ayrıldı. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde çıktığı 4. maçta da sahadan 3 puan ile ayrılan Başkent ekibi, puanını da 25’e çıkararak averajla Bursaspor’un üstünde yer aldı. Yeşil-beyazlılar ise 25 puanda kaldı.

TOM DE SUTTER VARLIK GÖSTEREMEDİ
İki formda golcüsü Tomas Necid ve Sercan Yıldırım’ın kırmızı kart cezalısı olması sebebiyle Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ileri uçta Tom De Sutter’i görevlendirdi. Bu sezon ki 11’inci Süper Lig maçına çıkan 30 yaşındaki golcü isim, karşılaşmada varlık göstermedi. Çıktığı 11 maçta gol ve asisti bulunmayan Sutter, karşılaşmanın 75. dakikasında yerini Miroslav Stoch’a bırakırken yeşil-beyazlı tribünlerden tepki aldı.

KUBİLAY KANATSIZKUŞ SÜPER LİG’DE İLK MAÇINA ÇIKTI
Bursaspor’da sakat ve cezalı oyuncuların fazla olması sebebiyle Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, 18 yaşındaki golcü oyuncu Kubilay Kanatsızkuş’a ilk 11’de şans verdi. Antrenmanlardaki performansı ile teknik heyetten olumlu not alan Kanatsızkuş, Süper Lig’de çıktığı ilk maçında etkili bir performans ortaya koyamadı. Genç oyuncu, mücadelenin 83. dakikasında yerini Balazs Dzsudzsak’a bıraktı.

TİMSAH SERİYİ BOZDU
Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından çıkışa geçen ve son 4 haftada mağlubiyet yaşamayan Bursaspor, bu seriyi de bozdu. 55 gün sonra ligde sahadan puansız ayrılan Timsah, rakip fileleri de havalandıramadı.

HARUN TEKİN ÇARE OLMADI
Ligin geride kalan haftalarında kalesinde en çok gol gören takımlar arasında yer alan yeşil-beyazlılarda, geride kalan 20 haftalık süreçte kaleci Mert Günok, Kayserispor mücadelesi dışında tüm karşılaşmalarda kaleyi koruyan isim olmuştu. Ancak Günok’un 19 maçta 32 gol yemesinin ardından Teknik Direktör Hamzaoğlu, Gençlerbirliği müsabakasında Harun Tekin’e şans verdi. Bu sezon Süper Lig’deki ikinci maçına çıkan Harun, iki karşılaşmada da mağlubiyet yaşadı. 26 yaşındaki oyuncu, bu maçlarda kalesinde 4 gol gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...