Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2018 21:54

Gomis, Türk futbol tarihine geçti

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, Türk futbol tarihinde ligde bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu!

Gomis, Türk futbol tarihine geçti
gomis,,futbol,

Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçında Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Sarı-kırmızılı takımın sezon başında kadrosuna dahil ettiği 32 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 33 maçta 29 kez fileleri havalandırdı.

Kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Bafetimbi Gomis, Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunun sahibi oldu. Eski Fenerbahçeli oyuncu Alex de Souza 28 golle bu rekoru elinde bulunduruyordu.

GALATASARAY 16. KEZ GOL KRALI ÇIKARDI

Galatasaray, Süper Lig'de 16. kez gol kralı çıkardı.

Sarı-kırmızılı takımda daha önce Metin Oktay 6, FETÖ firarisi Hakan Şükür 3, Tanju Çolak 2, Tarık Hodzic, Milan Baros, Burak Yılmaz ve FETÖ firarisi Arif Erdem de birer kez gol krallığına ulaşmıştı.

Bafetimbi Gomis, sezonun en skorer oyuncusu olmasıyla Galatasaray, 4 sezon aradan sonra gol kralı çıkardı.

GALATASARAY TARİHİNE GEÇTİ

Bafetimbi Gomis, bu sezon resmi maçlarda attığı gollerle Galatasaray'ın tarihine geçti.

Galatasaray'da bu sezon çıktığı 40 resmi maçta 32 gol kaydeden Bafetimbi Gomis, Mario Jardel'in rekoruna ortak oldu.

Brezilyalı Mario Jardel, 2000-2001 sezonunda çıktığı 42 resmi maçta 32 kez rakip fileleri havalandırarak Galatasaray'ın bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu rekorunu kırmıştı.

Gomis, 21. şampiyonluk sonrası şunları söyledi:

"Çok gol atmaktan çok şampiyonluk önemli. Daha önce şampiyon olmamıştım. Galatasaray ve Türk halkına teşekkür ediyorum, güzel bir şampiyonluk yaşadık.

Fatih Hoca'yla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Onunla birlikte ben de gelişim gösterdim. İlk geldiği günden bu yana bana çok güvendi, onunla birlikte gelişim gösterdim. Forvet olarak bazı görevleri yerine getirmeniz lazım. En üzgün olduğum anda bile taraftarlar destek mesajı gönderdi.

Bugün gözyaşlarımı mutluluktan dolayı tutamayacağım. Tüm camiaya teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...