Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2015 22:21

Görme Engelli Futbol Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu

Görme Engelli Futbol Milli Takımı, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Rusya'yı 1-0'lık skorla mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Görme Engelli Futbol Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu
Görme Engelli Futbol Milli Takımı, İngiltere,

Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği B1 Türk Milli Takımı, 22-29 Ağustos tarihlerinde İngiltere'nin Hereford şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Turnuvanın finalinde Rusya'yı 1-0'lık sonuçla geçen Türkiye, şampiyon olarak 2016 Rio'ya da doğrudan gitme hakkını elde etti. İlk maçında Almanya ile 0-0 beraber kalan milliler, ikinci maçında Polonya'yı 6-0'la geçmeyi başardı. Türkiye, üçüncü maçında da İtalya'yı 3-0'lık skorla mağlup ederken, son maçında ise ev sahibi İngiltere'ye 2-1'le mağlup oldu ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar, finale yükselme mücadelesinde ise İspanya'yla 0-0 berabere kaldı. Seri penaltı atışları sonucu rakibini 2-0'la geçen Türkiye, finalde Rusya ile eşleşti. Rakibini finalde 1-0'la geçen Türkiye, Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...