Tgrt Haber
29 Nisan 2016 15:08

Guardiola'ya kadro tepkisi

Şampiyonlar Ligi yarıfinalinin ilk maçında Atletico Madrid'e 1-0 yenilen Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola, göreve başladığından beri ilk kez büyük tepki aldı.

Guardiola'ya kadro tepkisi
quardiola,tepki,

Guardiola,Thomas Müller'i kenarda bekletip sahaya yanlış bir onbir sürmekle suçlanıyor.
Son yılların en verimli ve değişik yönlü Alman futbolcusu olarak gösterilen Thomas Müller'in ilk onbirde yer almaması gerek basın gerekse eski teknik adamlar tarafından yadırgandı.
Basına göre Guardiola, dört İspanyol oyuncusunu da (Martinez, Bernat, Alonso, Thiago) ilk onbirde oynatarak hislerine yenildi. Bernat'ı oynatınca, dünyanın en iyi sol defans oyuncularından sayılan Alaba'yı stoppere çekti.
İkinci büyük hata Ribbery ve özellikle Thomas Müller'in kenarda bekletilmesi gösterildi. Bayern'in Avrupa kupalarında en verimli hücum oyuncusu Müller oyuna 70. dakikada girdi. Basının yanında eski teknik direktör Ottmar Hitzfeld, Müller'in yedek kalmasını şöyle değerlendirdi:
"Barcelona'da Messi ne ise Müller de Bayern'de odur. Müller her an pozisyona girip gol atabilecek bir oyuncu."
PEP'İN SAVUNMASI
Teknik direktör Guardiola ise ilk onbir tercihini savundu. İspanyol çalıştırıcı, orta alanda bir fazla futbolcu ile oynamak istediğini belirtirken şöyle dedi:
"Böyle maçlarda sonuca gidebilmek için oyunu geniş alana yaymak gerekir. Bu nedenle sol tarafta sol ayaklı Costa, sağ tarafta da sağ ayaklı Coman'ı tercih ettim. Bu arada Saul'un attığı golde de defans elemanları suçlandı. Slalom yaparcasına defansın arasından geçen Saul'un faulle olsun durdurulamaması tenkit edildi"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...