Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 17:27

Güneş, 'Doğru işler yaparak şampiyon olacağız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğun sadece iyi oyunla gelmediğini belirterek, 'Doğru işler yaparak şampiyon olacağız' dedi.

Güneş, 'Doğru işler yaparak şampiyon olacağız'
şenol güneş, beşiktaş,

Siyah-beyazlı ekip, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yurt dışı kamp çalışmalarının ilk etabını Almanya’nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında sürdürüyor. Kamp ve transfer çalışmaları hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Şenol Güneş, doğru işler yaparak şampiyon olacaklarını söyledi. Güneş, "1 Temmuz’da sezonu açtık. 5 Temmuz’dan beri Almanya’da kamp yapıyoruz. 20 Temmuz’da ikinci kampa başlayacağız. Bu kampta kuvvet, dayanıklılık ve takım olgusu üzerinde çalışıyoruz. İkinci kamp dönemi genel olarak hazırlık maçlarıyla geçecek. Lig ve Avrupa’da en iyisi olabilmek için çalışıyoruz. Fair-Play duysunu ön planda tutmaya çalışacağız. Herkesin gurur duyacağı bir takım ortaya çıkarmak istiyoruz. Rakiplerimizle yarışacağız ama asıl yarış kendi içimizde olacak. İyi rakiplerle oynamak bizi geliştirir. Her oyuncum çok değerli. Camianın beklentisine karşılık vermek istiyoruz. Asla pes etmeyeceğiz. Her maça kazanmak için çıkacağız. Futbol basit bir oyun, zorlaştırmaya gerek yok. Kurumlara ve kulüplere saygılı olacağız. Hakkımızı her zaman arayacağız. Ne için burada olduğumu biliyorum.
"ELDEKİ KALECİLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"
Beşiktaş’ın menfaatleri dahilinde hareket ettiklerini dile getiren Şenol Güneş, "Transferin idari, teknik ve ekonomik tarafları var. Beşiktaş’ın başarısına hizmet etmek için burada. Beşiktaş’ın kuralları vardır, biz uygularız. Eldeki kalecileri değerlendireceğiz. Daha çok defansa takviye yapma planımız var. Ersan takımda, Atınç gitti. Bir tane stoper alınması gerekiyor. Durum olursa ikinci bir stoper de olabilir. Defansın sağ tarafına bir oyuncu aldık. Stoper bölgesinde fazlalık var ama beklentilerin altında" diye konuştu.
"DEMBA BA KATKI YAPTI"
Forvet mevkiine oyuncu alırken hata yapmak istemediklerini ifade eden Güneş, "Demba Ba, başarılı bir sezon geçirmişti. Golcü olarak katkı yaptı. Mustafa, Cenk ve Ömer’i değerlendireceğiz. Forvet alırken hata yapmak istemiyoruz. En iyisi olsun istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Veli’nin geçen sezondan bir sakatlığı bulunuyor. Ameliyat oldu. Beklenen sonucu alamadı. Beklentimiz Veli’nin dönmesi yönünde. Atiba’nın ciddi bir sakatlığı yok. Kontrollü bir şekilde çalışıyor. İçimizden oyuncu çıkaracağız. Yetmezse dışarıdan transfer yapacağız. Gidenler olabilir, kalanlar olabilir. Cenk, Mustafa ve Ömer’in farklı meziyetleri var. Kendilerini nasıl değerlendireceğiz diye düşünüyorum. Demba Ba, golcü olduğu kadar top saklıyordu ve orta saha ile bağlantı kuruyordu. Kafa hakimiyeti vardı" diye konuştu.
"OYUNCULARIM AÇ VE KARAKTERLİ"
'Biz oyuncuların rehberleriyiz' diyen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Futbolcu hangi seviyede olursa olsun öğretilecek bir şey vardır. Oyuncularım aç ve karakterli. Bunun üstüne bireysel ve taktik gelişimi koyacağız. Beşiktaş’ın geçen sene çıkardığı iyi maçlar vardı. Bunun sürekli olması lazım. En iyisi olmak zorundayız. Beşiktaş’ta oynayan oyuncular, ‘ben en iyisiyim’ demek zorundadır. Her oyuncumum en az bir adım ileri gitmesini isterim. Beşiktaş, geçen sene finalde kaybetti. Tecrübe eksikliği olabilir. Başka sebepler de olabilir. Takım geçen sene az gol yedi. Pozisyona az girmesine rağmen çok gol attı. Hücumu düşünen bir takım olacağız. Savunmayı önde yapacağız."
"ŞAMPİYONLUK SADECE İYİ OYUNLA GELMEZ"
Doğru işler yaparak şampiyon olacaklarını dile getiren Güneş, "Şampiyonluk sadece iyi oyunla gelmez. Bir sürü etken vardır. Oyuncu tesiste kalırken büyük bir takımda olduğunu hissetmeli. Takım tecrübe kazandı. İyi bir sinerji yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
"OYNAMAYAN OYUNCULARI BIRAKMAK İSTİYORUM"
Sosa, Gökhan ve Tolgay’ın satılmasının gündemlerinde olmadığını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Kendileriyle konuştuk. İleride ne olur ne olmaz bilinmez. Franco ve Milosevic gönderilebilir. Oynamayan oyuncuları bırakmak istiyorum. İleride çift forvet oynayabiliriz. Orta sahada arayışlarımız olacaktır. 4-3-3 de oynayabiliriz, 4-1-4-1 de. Sisteme takılmaya gerek yok. Her oyuncu hem savunma hem hücum yapacak" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...