Tgrt Haber
28 Nisan 2016 16:11

Hami Mandıralı'nın zor günleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, ikinci kez geldiği bordo-mavili takımda zor günler geçiriyor. Taraftarların, Fenerbahçe maçında istifa diye bağırdığı genç teknik adam bütün kredisini tüketti.

Hami Mandıralı'nın zor günleri
Hami Mandıralı, Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Hüseyin Avin Aker Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, müsabakayı 4-0 yenik sürdürdüğü sırada bir taraftarın hakem Volkan Bayaslan'a saldırması sonra karşılaşma tatil edilmişti. Takımın başında çıktığı Fenerbahçe maçlarını tamamlayamamasıyla dikkat çeken Mandıralı, sahaya sürdüğü kadro ve oyuna yaptığı hamlelerle eleştirilerin odağındaki isim olurken, taraftarların istifa çağrısıyla karşı karşıya kaldı.
Türkiye Spor Toto Süper Lig, Kupa Galipleri Kupası, Türkiye Başbakanlık Kupası, Türkiye Süper Kupa, Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi'nde 273 golle Trabzonspor'un en çok gol atan oyuncusu olan Hami Mandıralı, attığı 273 golün birçoğunu frikikten kaydederek “bombacı” unvanını da kazandı. Bir dönem taraftarın sevgilisi olan Mandıralı, bordo-mavili takımın bugünlerde aldığı başarısız sonuçların ardından zor günler geçirirken, hedefteki isim oldu.
DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ OLMADI
Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, ikinci kez geldiği bordo-mavili takımda hiçbir şey düşündüğü gibi gelişmedi. 2013-14 sezonunda 21. haftada takımın başında sahaya teknik sorumlu olarak çıkan genç teknik adam, söz konusu sezonda 29 puanla 9. sırada devraldığı takımla birlikte 6'şar galibiyet ve beraberlik elde ederken 2 maçta ise yenilerek, 24 puan toplamış ve 53 puanla ligi 4. sırada bitirmişti. Böylece Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmıştı.
Bu sezon, Sadi Tekelioğlu'nun altyapıdaki görevine dönmesinin ardından takımın başına Hami Mandıralı geçti. 24 puan ile takımı devralan genç teknik adam ilk görev yaptığı dönemdeki başarıyı tekrar yakalayabileceğini düşündü. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo, futbolcu yapısı ve sezon başından beri yaşanan bir takım olumsuz gelişmeler, Mandıralı'nın aşamadığı sorunlar oldu. Mandıralı, döneminde Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden Karadeniz ekibi, ligde ise çıktığı 12 maçta 7 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti ve sadece 13 puan toplayabildi.
GİDENLERİ ARATTI
Hami Mandıralı, kendisinden önce görev yapan iki teknik adamı arattı. Spor Toto Süper Lig'de 4 büyükler içinde en çok teknik adam değiştiren takımların başında gelen Trabzonspor'da, gelen gideni aratır oldu. Bunun en çarpıcı örneğini ise bu sezon yaşayan bordo-mavililer, Teknik Direktör Shota Arveladze ile başladığı sezonda, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı'yı göreve getirdi. Yaptığı teknik adam değişiklikleriyle çıkışa geçmeyi ümit eden Trabzonspor, bu sezon bir türlü beklediği çıkışı yakalayamadı.
37 PUANDA 3 TEKNİK ADAMIN İMZASI VAR
Bordo-mavililer, tatil edilen Fenerbahçe maçıyla birlikte oynadığı 30 lig maçında 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak 37 puan elde etti. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 3 değişik teknik adamla birlikte çıktı.
Gürcü teknik adam Shota Arveladze ile sezona başlayan Trabzonspor oynadığı 11 Spor Toto Süper Lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Attığı 14 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Shota döneminde Trabzonspor 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.
TEKELİOĞLU DÖNEMİ
Teknik Direktör Shota Arveladze'nin takımdan ayrılmasından sonra dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu'nu getirdi. Tekelioğlu'nun görev süresi içerisinde bordo-mavili kulüpte yönetim değişikliği de yaşandı. Trabzonspor, Tekelioğlu döneminde çıktığı 7 lig maçında 3'er galibiyet ve mağlubiyet alırken, 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Attığı 10 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. Sadi Tekelioğlu, döneminde Trabzonspor 10 puan toplarken, ligde de 10 sırada yer aldı.
MANDIRALI DÖNEMİ
Trabzonspor Hami Mandıralı, yönetiminde Fenerbahçe maçıyla birlikte çıktığı 12 maçta 7 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Kalesinde 19 gol görürken, rakip kaleye ise 9 gol gönderdi. Karadeniz ekibi, Mandıralı döneminde 13 puan topladı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...