Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Haziran 2018 23:01

Hırvatistan İzlanda'yı evine yolladı

2018 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki son maçlarında sahaya çıkan Hırvatistan, İzlanda'yı 2-1 mağlup etti.

Hırvatistan İzlanda'yı evine yolladı
hırvatistan,izlanda

Dünya Kupası'na Nijerya ve Arjantin galibiyetleriyle başlayan Hırvatistan, İzlanda maçı öncesi son 16 turuna kalmayı daha önceden garantilemenin verdiği rahatlıkla maça çıktı. Hırvatistan teknik direktörü Zlatko Dalic, ilk iki maçı kazanan kadrodan 9 oyuncuyu bu maçta yedek soyundurdu. İzlanda ise mutlak kazanması gereken maçtan mağlubiyetle ayrılarak Dünya Kupası'na veda etti. 

Bugüne kadar 7 maçta karşı karşıya gelen iki Avrupa ekibinin rekabetinde Hırvatistan 5, İzlanda ise 1 galibiyet elde etti. Bir müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. 

Rostov Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. İkinci yarıya daha baskılı başlayan Hırvatlar, aradığı golü 53. dakikada Milan Badelj ile buldu. İzlanda, 76. dakikada Gylfi Sigurdsson'un penaltıdan kaydettiği golle Hırvatistan karşısında skoru 1-1 yaptı. Hırvatistan, 90. dakikada Perisic'in attığı golle İzlanda karşısında 2-1 öne geçti. Kalan bölümde başka gol olmayayınca Hırvatlar, yedek kadrosuyla çıktığı maçta İzlanda'yı 2-1 mağlup etti. 

D Grubu'nu 3'te 3 yaparak tamamlayan Hırvatistan, topladığı 9 puanla son 16'ya lider olarak çıkma başarını gösterdi. İzlanda ise D Grubu'nu 1 puanla sonuncu sırada tamamladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...