Tgrt Haber
18 Ocak 2017 23:18

Yıldırım Demirören'den hakem hatalarına ilişkin açıklama

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, spor medyasının sorularını cevapladı.

Yıldırım Demirören'den hakem hatalarına ilişkin açıklama
yıldırım demirören, hakem, hakem açıklaması,

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bir televizyon programında merak edilen soruları cevaplandırdı.

"HAKEMLER HATA YAPIYOR, YAPACAK DA AMA..."

Hakemlerimiz hata yapıyor mu, yapıyor. Kulüplerimiz zarar görüyor mu, görüyor. UEFA da hakem hatalarından rahatsız. Ama insanın olduğu yerde hata olur. Hakemler de hata yapar, yapmaya da devam edecektir. Hakem hataları dünyanın her yerinde yapılıyor. Hakem hatalarını azaltmak için tüm paydaşlar hep birlikte hareket etmeliyiz. Hatayı düzeltmek için hep beraber hareket etmemiz lazım. Oyuncularımız hakemlere destek olmuyor, baskı hataya zorluyor. İngiltere ile görüştük; 'Siz Türkiye'deki kafaları değiştirin' dediler. Hata sonrası 'Operasyon' deniliyor dendi.

Hakem eğitimi için daha fazla ne gerekiyorsa yapacağız. Hakemlerimizde artniyet yok. Hatalar var ama artniyet olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Bir sistem kötü gidiyor diye gidersek, hiçbir yeniliğe imza atamayız. Her reform, sancıyla başlar. Mart ayında Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin testlerine başlayacağız. Başkanlarımızı ve teknik adamlarımızı video hakemlik ile ilgili Antalya'ya çağırdık. 1 başkan, 2 teknik adam katıldı.

"GRUPLAŞMA VARSA SAVCILIĞA BİRLİKTE GİDELİM"

Hakemler için gruplaşma var diye söyleniyor ama 3 kişiden fazla her yerde gruplaşma olur. Ciddi bir şey varsa, savcılığa hep beraber verelim. Duydum, ettim, duyum aldım... En kötü şeyler. Komplo teorilerinden artık vazgeçelim. MHK Başkanı Namoğlu ile görüştüm. İkinci yarıdan umutlu olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...