Tgrt Haber
22 Mart 2017 17:50

İngiltere'de Parlamento binası önünde terör saldırısı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası dışında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir saldırgan aracıyla yayaları ezdi. Saldırı sırasında bir polis bıçaklandı. Bıçaklanan polis memuru hayatını kaybetti. Bütün dünyada son dakika olarak duyurulan gelişmenin ardından polisten ilk açıklama geldi. İngiliz polisi olayda biri saldırgan 4 kişinin öldüğünü 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

İngiltere'de Parlamento binası önünde terör saldırısı
londra, silah, son dakika

Olay yerel saatle 14.35'te meydana geldi. İngiliz Parlamento binası önünde bıçaklı ve otomobilli saldırı gerçekleşti. İngiliz polisi olayda biri saldırgan 4 kişinin öldüğünü 20 kişinin yaralandığını açıkladı. 
 Saldırganın bir polisi de bıçakla yaraladığı ifade ediliyor.

İngiltere'de Parlamento binası önünde terör saldırısı

Otomobiliyle yayaları ezerek İngiliz Parlamento binasının önüne gelen saldırgan araçtan inerek bahçeye girdi.
Asya kökenli ve 40'lı yaşlarda olduğu belirtilen bıçak

İngiltere'de Parlamento binası önünde terör saldırısı

Asya kökenli ve 40 yaşlarında olduğu belirtilen saldırgan araçla yayaları ezdikten sonra Parlamento Binası'na ulaşmaya çalıştı. Bıçaklı saldırgan burada polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Terör herkesin başının belasıdır. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenli. Terörü İslam ile özdeşleştirmeye çalışmak yanlış" dedi.

İNGİLİZ POLİSİ: TERÖR SALDIRISI 

İngiliz polisi, aksi kanıtlanmadıkça olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı. 
Olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı.silahlı polisleriİngiltere'de Parlamento binası önünde terör saldırısı

BAŞBAKAN MAY BİNADAN ÇIKARILDI 

İngiltere Başbakanı Theresa May'in parlamento binasından çıkarıldı. İngiltire Başbakanı May'in zırhı araca bindirilerek tünel yoluyla bölgeden uzaklaştırıldığı ifade ediliyor. Çalışanlar ise içeride bekletiliyor.
İngiliz Parlamentosu sözcü yardımcısı Lindsay Hoyle saldırı sonrası parlamentodaki çalışmalara ara verildiğini açıkladı. Parlamento'ya giden metro hatlarının kapatıldı. 

İSKOÇYA'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI 

Londra'daki saldırı sonrası İskoçya Parlamentosu'nda güvenlik önlemleri arttırıldı. Ancak bu aşamada bir saldırı tehdidi olmadığı ifade edildi.

LONDRA'DA 2005'TEKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz 2005 yılında eş zamanlı terör saldırıları yaşanmıştı. Metroda ve belediye otobüslerini hedef alan canlı bombalı saldırılarda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 700 kişi yaralanmıştı.

LONDRA'DAN İLK GÖRÜNTÜLER...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...