Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2017 13:22

İran'ı kızdıran karar, Türkiye yasağına uymadılar

İran Dışişleri Bakanlığı ve Spor Bakanlığı’nın aldığı yasak kararına uymayan bazı İranlı sporcular hakkında inceleme başlatıldı.

İran'ı kızdıran karar, Türkiye yasağına uymadılar
iran, türkiye,

İranlı sporcuların Türkiye’deki spor etkinliklerine katılmasına Tahran yönetimince kısıtlama konulmasına rağmen Erzurum ve Kars’ta düzenlenen kayak müsabakalarında bazı İranlı sporcuların hazır bulunması, Tahran’ın sert tepkisiyle karşılandı. İran Spor Bakanlığı, turnuvalara katılanlar hakkında inceleme başlattı.

İran medyasında yer alan haberlere göre, İran Dışişleri Bakanlığı ve Spor Bakanlığı’nın aldığı yasak kararına uymayan bazı İranlı sporcuları, Erzurum’da düzenlenen Uluslararası Palandöken Kupası ile Kars’ta yapılan Uluslararası Sarıkamış Kupası Alp disiplini kayak yarışmalarında hazır bulundu.

İran Kayak Federasyonu Sekreteri Behram Save Şimşeki, kayakçıların Federasyonu’nun izni olmadan Türkiye’deki kayak turnuvalarına katıldığını söyleyerek, sporcuların sadece federasyonun izin vermesi durumunda uluslararası müsabakalara katılabileceğini savundu.

Şimşeki, “Ev sahibi Türkiye, İranlı sporcuların turnuvalarda yarışmasına izin vermemeliydi. Olaya ilişkin Türkiye Kayak Federasyonu’na itiraz dilekçesi gönderdik. Konu Spor Bakanlığı tarafından da incelemeye alındı” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE E-POSTA: İRANLI SPORCULARI YARIŞMAYA SOKMAYIN

İran’ın Mehr haber ajansı ise Türkiye’deki müsabakalar başlamadan bir gün önce olaydan haberdar olan İran Kayak Federasyonu’nun turnuvayı düzenleyen kuruma e-posta göndererek İranlı sporcuların yarışmalardan men edilmesini istediğini yazdı.

GÜREŞÇİLERİNİ DE TÜRKİYE'YE GÖNDERMEMİŞTİ

Tahran yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’deki güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek İranlı sporcuların Türkiye’de yapılacak müsabakalara katılmasına ve de kamp kurmasına kısıtlama getirdi.

İran, bu ay içinde Türkiye’de yapılan iki uluslararası güreş müsabakasına da aynı gerekçeyle katılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...