Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2018 19:15

İsveç 24 yıl sonra çeyrek finalde

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsveç ile İsviçre çeyrek final bileti için kozlarını paylaştı.

İsveç 24 yıl sonra çeyrek finalde
isveç,,çeyrek final,

Saint Petersburg Stadı'nda oynanan ve çeyrek finale yükselen ekibin belirleneceği karşılaşmayı 1-0 kazanan İsveç, 1994 yılından sonra ilk kez çeyrek finaleye yükselerek rakibini rakibini bekleyeme başladı. İsveç'in rakibi Kolombiya - İngiltere eşleşmesinin tur atlayanı olacak. 

Dünya Kupası'nda F Grubu'nu Meksika'nın önünde averajla lider tamalmayarak son 16 turuna adını yazdıran İsveç, E Grubu'nu Brezilya'nın ardından ikinci sırada tamamalayan İsviçre ile karşılaştı.

İki takım arasında 1920'de başlayan rekabette takımlar 29 kez karşılaştı. Bu akşamki maçı kazanan İsveç, İsviçre ile galibiyet sayılarını 11 olarak eşitledi. 7 mücadele de beraberlikle sona erdi.

İlk yarısı golsüz beraberlikle tamamlan karşılaşmanın 66. dakikasında İsveç, 66. dakikada Emil Forsberg'in attığı golle İsviçre karşısında 1-0 öne geçti. İsviçre kalan bölümde arzu ettiği golü bulmak için İsveç kalesine yüklenirken savunamasında açıklar verdi. Bu açığı çok iyi değerlendiren İsveç, 90+3'te çok net bir pozisyon yakaladı. Michael Lang'in Martin Olsson'a müdahalesi ile maçın hakemi önce penaltı kararı verdi. Daha sonra 'VAR' uygulamasına başvuran maçın hakemi müdahelenin ceza sahası dışında olduğunu söylereyerek serbest vuruş verdi. Maçın hakemi Damir Skomina, Michael Lang'a kırmızı kart verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...