Tgrt Haber
26 May 2014 18:18

İtalya Prandelli ile 'devam' dedi

Teknik direktör Prandelli, İtalya ile olan sözleşmesini 2 yıl uzattı.

İtalya Prandelli ile 'devam' dedi
İtalya, Prandelli, haber, haberler,

İtalya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Cesare  Prandelli, milli takım ile sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Dünya kupası finalleri için hazırlıklarını Coverciano'daki  tesislerinde sürdüren İtalya Milli Takımı'nın bugünkü çalışması öncesinde imza  töreni yapıldı. İmza töreninde konuşan Prandelli, sözleşmenin detayına girmeyeceğini,  önlerinde şu an önemli bir hedefin bulunduğunu ve buna odaklanmaları gerektiğini  belirterek eylül ayından itibaren yeni projeler üstüne yoğunlaşacaklarını  söyledi. Prandelli, daha önce sözleşme için prensipte anlaşmaya vardıklarını  ancak kontratın formüle edilmesi için bu zamanın geçmesi gerektiğini kaydetti. Teknik direktör Cesare Prandelli, Dünya Kupası finalleri için 23  kişilik listenin Londra'da yapacakları hazırlık maçından sonra belli olacağını  bildirdi. Yeni sözleşmenin güç verip, vermeyeceği sorusuna Prandelli, "Dünya  kupası bir kontrattan çok daha öte bir şey. Oyuncular, teknik direktörün  sözleşmesinden etkilenmemeli. Bunlar farklı şeyler. Sanmıyorum oyuncular bundan  dolayı daha az kararlılıkla oynasın" yanıtını verdi.
İtalya Futbol Federasyonu FIGC'ten yapılan açıklamada da daha önce  prensipte alınan "Cesare Prandelli ile 2016'ya kadar devam" kararının imzaya  döküldüğü ifade edildi. Prandelli, "Gök mavililer" olarak anılan milli takımın başında ilk  maçına 10 Ağustos 2010'da Fildişi Sahilleri ile oynanan özel maçta çıktı.  Tecrübeli teknik adam, bugüne kadar takımının başında çıktığı 51 maçta, 24  galibiyet, 15 beraberlik, 12 de yenilgi aldı. Prandelli yönetimindeki İtalya, katıldığı ilk turnuva olan 2012 Avrupa  Şampiyonası'nda sürpriz yaparak finale çıkma başarısı göstermiş ancak İspanya'ya  kaybetmişti. Brezilya'nın geçen yıl ev sahipliği yaptığı konfederasyon kupasında  ise İtalya üçüncü olmuştu. 2014 Dünya Kupası eleme gruplarında fazla zorlanmadan finallere  katılma bileti alan İtalya, finallerde D Grubu'nda, Uruguay, İngiltere ve Kosta  Rika ile mücadele edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...