Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2016 20:27

İzmir’de şampiyon Marsel

İzmir'de kentin en prestijli spor etkinliklerinden olan TEB İzmir Cup'ı, dördüncü finalinde şanssızlığını kıran Marsel İlhan kazandı. Marsel, finalde Cem İlkel'i iki sette yendi.

İzmir’de şampiyon Marsel
izmir, şampiyon,

ATP Challenger turu seviyesinde bir ilkin gerçekleştiği 2016 TEB İzmir Cup, tarihi bir finalle sona erdi. Daha önce üç kez final oynadığı İzmir'de bu yıl üç seribaşı tenisçiyi devirerek son maça adını yazdıran Marsel İlhan, bu kez gülmeyi başardı. 10 yıldır Türkiye'nin 1 numaralı tenisçisi olan Marsel, tarihi bir başarı elde eden 21 yaşındaki genç yıldız Cem İlkel ile karşılaştığı final maçından 6-2, 6-4 galip ayrıldı. 85 dakika süren final maçını yaklaşık 2 bin İzmirli tenissever takip ederken, maçtaki uzun ralliler tribündekilere büyük heyecan yaşattı.

ATP sıralamasında haftaya 265 numarada başlayan Marsel İlhan, yaklaşık iki buçuk yıl sonra ilk profesyonel şampiyonluğunu alırken, ATP Challenger seviyesinde de dördüncü kez mutlu sona ulaştı. Şampiyonluk sonrasında Marsel'in yeni klasmanı 211 numara olacak.

Cem İlkel ise wild-card (özel davet) alarak girdiği ana tabloda çok büyük bir başarı elde edip Türkiye tenis tarihinde bu seviyede final oynayan ikinci erkek tenisçi olarak kayıtlara geçti. İlkel, yarın açıklanacak olan dünya sıralamasında 321'inciliğe yükselerek yeni bir kariyer rekoru kıracak.

Toplam ödül miktarı 64 bin Euro olan turnuvanın tekler finalinin ardından yapılan ödül töreninde Marsel İlhan'a kupasını Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş verdi. Cem İlkel ise ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Ahmet Toprak'tan aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...