Tgrt Haber
28 Eylül 2016 17:17

Kadıköy'de 'duygusal' randevu

Avrupa Ligi'nde yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Feyenoord'un teknik kadrosu ve bazı futbolcuları arasında duygusal bir bağ bulunuyor.

Kadıköy'de 'duygusal' randevu
kadıköy,fenerbahçe,

İki takımda görev alan bazı isimleri Ülker Stadı'nda enteresan bir maç bekliyor. Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie ilk kulübü Feyenoord'a karşı oynama şansı beklerken, sarı-lacivertli formayı 3 yıl terleten Dirk Kuyt, Kadıköy'de bu sefer rakip olarak sahaya çıkmaya hazırlanıyor.Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Dick Advocaat ile Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst arasında özel bir bağ bulunuyor. Advocaat, futbolculuk döneminde çalıştırdığı vatandaşının teknik direktörlüğünün ilk yılında ise danışmanlık yaptı.Fenerbahçe'nin yardımcı antrenörü Mario Been ise 2009-2011 yıllarında Feyenoord'un teknik direktörlüğünü üstlendi.
Maçı ilginç hale getirecek bir başka durum ise Fenerbahçe'nin kadrosundaki Hollandalı isimler olacak.
Van Persie'nin ilk kulübü Feyenoord
Profesyonel kariyerine 2001 yılında Feyenoord'la başlayan Van Persie, 3 sezon formasını giydiği Rotterdam temsilcisiyle UEFA Kupası zaferi yaşadı. Van Persie, Feyenoord'da gösterdiği başarılı performansla 21 yaşında İngiltere'nin dev kulübü Arsenal'e transfer oldu.
Kariyerine daha önce Arsenal ve Manchester United takımlarıyla Feyenoord'a karşı resmi maç oynamayan Van Persie, altyapısında da forma giydiği Hollanda ekibine karşı ilk kez sahaya çıkmak için şans bekleyecek.
Kuyt tekrar Kadıköy'de
Fenerbahçe'de birer lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa kazanan Kuyt, sözleşmesini yenilemeyip geçen sezon başında, yetiştiği kulüp Feyenoord'a geçti.

Sarı-lacivertli takımın son 2 yılda kadrosuna kattığı 3 Hollandalı futbolcu için aracı bile olan Kuyt, Kadıköy'e tam 488 gün sonra, bu sefer rakip olarak sahaya çıkacak.

Kuyt, 30 Mayıs 2015'te Kadıköy'de oynanan Kasımpaşa maçında son kez Fenerbahçe formasını giymişti.

Advocaat, eski öğrencisine karşı
Advocaat ile Van Bronckhorst'un yolu ilk kez 1998 yılında İskoçya'da kesişti. İskoçların ünlü kulübü Glasgow Rangers'ın teknik driektörlüğünü yapan Advocaat, göreve başlamasıyla Hollandalı ismi takımına transfer ettirdi. Advocaat ve Van Bronckhorst iki sezon üst üste İskoçya Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Advocaat, Van Bronckhorst'un Hollanda Milli Takımı'nda da teknik direktörlüğünü yaptı. Hollanda Milli Takımı'nı 2002-2004 yılları arasında çalıştıran Advocaat, Van Bronckhorst'u milli takıma davet etti. İkili 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda birlikte mücadele etti.

Fenerbahçe'de 6 Hollandalı, Feyenoord'da 1 Türk
Fenerbahçe'nin teknik ekibi dahil kadrosunda 6 Hollandalı, Feyenoord'un ise 1 Türk isim bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Advocaat ve yardımcıları Been ile Pot'un yanı sıra futbolcular Van Persie, Gregory van der Wiel ve Jeremain Lens ülkelerinin takımlarına karşı sahaya çıkacak.

Feyenoord'un ise kadrosunda 1 Türk futbolcu var. Hollanda ekibinin genç oyuncusu Bilal Başacıkoğlu, alt yaş kategorilerinde Türk Milli Takımı'nın formasını giydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...