Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2017 22:57

Kara Kartal, Almanya'da kanatlandı!

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 6. ve son hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Almanya'nın Leipzig takımı ile karşılaştı. Rekor, duvar, kartal! Beşiktaş galibiyetle grubu bitirdi!

Kara Kartal, Almanya'da kanatlandı!
beşiktaş

Şampiyonlar Ligi'nden çıkmayı garantileyerek Red Bull Leipzig deplasmanına konuk olan Beşiktaş, Avrupa'daki müthiş performansına Almanya'da da devam etti. Kara Kartal, 90 dakika boyunca iyi bir performans gösterdiği maçta Red Bull Leipzig'i 2-1 mağlup ederek grubunu 14 puanla tamamladı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada penaltıdan İspanyol forvet Alvaro Negredo ve 90. dakikada Anderson Talisca atarken, Leipzig'in tek golü, 87. dakikada Naby Keita'dan geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu 14 puanla lider tamamlarken Leipzig, grubu 7 puanla bitirip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş, almış olduğu bu puanla Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla puan toplayan Türk takımı olarak tarihe geçti. Bu rekor, daha önceden 11 puanla Fenerbahçe'ye aitti.

Yedek ağırlıklı bir kardo ile maça çıkan ve Pepe, Quaresma, Babel, Atiba, Tolgay ve Gökhan Gönül gibi önemli oyuncularını Almanya'ya getirmeyen Beşiktaş, karşılaşmaya hızlı başladı ve 9. dakikada Jeremain Lens'in yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. Topun başına geçen Alvaro Negredo, topu kaleci ile farklı köşelere yolladı ve Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı.

İkinci yarıda baskılarını arttıran Leipzig, 87. dakikada Naby Keita ile skoru eşitlese de sahneye son dakikada çıkan Talisca, 90. dakikada attığı golle Beşiktaş'a 3 puanı getiren golü kaydetti.

TOLGA ZENGİN DUVARI

Beşiktaş, ikinci yarıda kontra ataklarla zaman zaman tehlikeler oluştursa da kalesinde ciddi tehlikeler de yaşadı. Siyah beyazlı takımda bu dakikalarda ise sahneye 34 yaşındaki kaleci Tolga Zengin çıktı. Sahaya kaptan olarak çıkan Tolga, Leipzig forvetlerinin çektiği şutlarda çok iyi performans gösterdi.

Maç sırasında Red Bull Leipzig resmi Twitter hesabı, duvar görseli kullanarak tecrübeli kalecinin performansını övdü. Tolga, karşılaşma boyunca tam 11 kurtarış yaparak maçın yıldızı oldu.

Pepe yerine defans hattında Dusko Tosic ile oynayan Matej Mitrovic de gösterdiği performansla alkış aldı. Leipzig forvetlerine nefes aldırmayan Hırvat stoperin Tosic ile uyumu da dikkat çekti.

Leipzig'in 16 ve 64. dakikada attığı goller ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

NECİP UYSAL, SAKATLANIP OYUNDAN ÇIKTI

Siyah-beyazlı takımda maça 11'de başlayn ve sağ bekte görev yapn Necip Uysal, ikinci yarıda sakatlandı. Beşiktaş'ta maçın 51. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan Necip Uysal, sekerek kenara geldi.

Beşiktaş'ta Necip Uysal'ın sakatlığının ardından Adriano oyuna girdi ve sağ bekte görev yaptı.

MAÇ SONUCU

LEIPZIG - BEŞİKTAŞ 1-2

Gol: 10'DK Negredo (P), 87'DK Keita, 90'DK Talisca

Stat: Red Bull Arena (Almanya)
Hakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Orban, Ilsanker, Halstenberg, Kampl, Demme, Keita, Bruma, Werner, Jean-Kevin Augustin
Teknik Direktör: Ralph Hasenhüttl

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Mitrovic, Tosic, Caner Erkin, Medel, Oğuzhan Özyakup, Lens, Talisca, Mustafa Pektemek, Negredo
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Deplasmandaki 3 maçı da kazanan tek Türk takımı Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçında RB Leipzig'i 2-1 mağlup ederek, grubu namağlup lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi.
Siyah-beyazlı ekip için rüya gibi geçen Şampiyonlar Ligi grup aşaması, birçok rekora da sahne oldu. Beşiktaş son olarak, RB Leipzig maçından da galibiyetle ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki 3 maçını da kazanan ilk Türk takımı olmayı başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...